Adana

Pes etmeyince yeniden adım attı

10:56 31 Ekim 2017
Pes etmeyince yeniden adım attı

ABDULLAH ÖZKUL - Adana'da doğuştan iskelet bozukluğu hastalığı nedeniyle üç yaşından beri yürüyemeyen ve tekerlekli sandalyeye mecbur olan 13 yaşındaki Ahmet Emre Özen, fizik tedavi ve yüzmenin etkisiyle gelişim göstererek yürüteç desteğiyle yeniden adım atmaya başladı.

Adana'da yaşayan iki çocuklu Dilek ile Muhammet Özen çiftinin en küçük oğlu Ahmet Emre Özen, iskelet bozukluğu (spondiloepifizyal displazi) hastalığıyla dünyaya geldi.

Üç yaşına kadar düşe kalka yürüyen Özen, rahatsızlığın ilerlemesi nedeniyle yürüme yetisini yitirerek, tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldi.

Tekrar yürüme şansı düşük olduğu belirtilen Özen, doktorların tavsiyesiyle 2014 yılında yüzme sporuna başladı. Fizik tedavi ve yüzmenin etkisiyle gelişim sağlayan Ahmet Emre Özen, yürüteç desteğiyle adım atmaya başladı.

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlığını hiçbir zaman sorun etmediğini söyledi.

Ailesinin ve arkadaşlarının her zaman yanında olduğunu ifade eden Özen, "Küçük yaşta yürüyemediğimin farkında olmadım. Büyüyünce de o zamanları unuttuğum için fazla etkilenmedim. Arkadaşlarımla koşup oynamayamadım ama onlar bana uyum sağladı. Her zaman yanımda oldular." dedi.

Tedavisine ek olarak Atlas Engelliler Spor Kulübü'nde de yüzmeye başladığını aktaran Özen, şöyle devam etti:

"Yüzmeye başladığımda bir iki ay yerimden hiç kıpırdayamadım. Sonra açıldım, yüzmeyi öğrendim ve yarışlara katılmaya başladım. Son olarak da yürümeye başladım. Yürümeye tam alışamadım, zor geliyor daha güçsüzüm. 7. sınıfa gidiyorum. Yüzmede okullararası yarışmalarda Türkiye şampiyonu oldum. Tekerlekli sandalyeyi bıraktığım için çok mutluyum. Bir daha onu kullanmak istemiyorum. Hedefim yürüteci de bırakmak."

- "Biz ümidimizi hiç kaybetmedik"

Anne Dilek Özen de oğlunun hiçbir zaman pes etmediğini belirterek, sürekli gelişim gösterdiğini söyledi.

Ahmet Emre'ye hep inandıklarını ve güvendiklerini ifade eden anne Özen, şunları kaydetti:

"Doktorlar fizik tedavi ve yüzmeyi önerdiler. Biz ümidimizi hiç kaybetmedik. Fizik tedaviye ve yüzmeye devam edip sürekli çalıştık. Çok şükür Allah'ın izniyle ve hocalarının yardımıyla oğlum şu an da yürümeye başladı. Bizim için en büyük mutluluk bu. Oğlumun sürekli yanındaydım."

Özen, oğlunun sağlığı için başladığı yüzmede başarılı bir sporcu olduğunu vurgulayarak, "Biz yüzmeye sağlık için başladık ama yarışmalara girip derece alınca da hem kendisi için hem de bizim için motivasyon oldu. Okulunda da el üstünde tutuluyor. Oğlum kendini idare etsin, koşsun, akranlarıyla birlikte dışarıya çıksın, eğlensin, gezsin istiyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.