Adana

Güzel şiir okuyan öğrencilere para ödülü

17:39 07 Aralık 2017
Güzel şiir okuyan öğrencilere para ödülü

Adana Büyükşehir Belediyesi, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini güzel okuyan öğrencilere para ödülü verecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde şair Arif Nihat Asya'nın 1940 yılında Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 5 Ocak törenlerinde okunması için yazdığı "Bayrak" şiirini yeni neslin hafızasında yer etmesi amacıyla "2. Arif Nihat Asya Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Önce 15 ilçede yapılacak yarışmada, ilk, orta okul ve lise kategorilerinde birincilere 2'şer bin lira olmak üzere ilk 10 dereceye giren öğrenciler dahil toplam 90 bin lira ödül dağıtılacak.

İlçelerden her bir kategoride 15 finalistin katılacağı finalinde de ilk 10 dereceye girenler ödüllendirilecek.

Her bir kategoride birinci olan öğrenciye 10 bin lira para ödül verilecek yarışmada, ikincilere 5, üçüncülere 3 bin lira ödenecek.

Dereceye giren 7 yarışmacının her birine de bin 500'er lira olmak üzere tüm yarışma boyunca şiiri güzel okuyan öğrencilere toplam 175 bin 500 lira ödül dağıtılmış olacak.

Dereceye girenlere ödülleri Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 5 Ocak 2018'te düzenlenecek programla verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilk okul, orta okul ve liseler arasında yapılacak yarışmada öğrencilere vatan ve bayrak sevgisini aşılamayı sürdüreceklerini belirtti.

Sözlü, şunları kaydetti:

"Adana'nın kültür ve sanat kimliğine katkıda bulunulması, bu alanda kentin tanınırlığının arttırılması, öğrencilerin edebi ve sanatsal etkinliklere dahil edilmesi ilk ve orta öğretim çağındaki nesle vatan ve bayrak sevgisinin aşılanmasını amaçlıyoruz.

Bayrak şiirini yazan şair Arif Nihat Asya'yı rahmet ve minnetle anarken minik hemşehrilerimi anlamlı yarışmaya katılmaya davet ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.