Adana

18 yaşındaki liseli 3 boyutlu yazıcı üretti

11:13 11 Aralık 2017 1 Yorum Var
18 yaşındaki liseli 3 boyutlu yazıcı üretti

Adana’da 18 yaşındaki lise öğrencisi Mehmet Akif Akyıldız, okulunun laboratuvarında 3 boyutlu yazıcı imal etti.

Robot tank yapmak için ise çalışmalara başladığını belirten Akyıldız, “Hedefim alanında tanınmış bir mühendis olmak. Eğer devlet destek verirse daha iyi şeyler yapabilirim” dedi. 

Babası makine mühendisi olan ve onu örnek alarak ilerleyen ÇEAŞ Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mehmet Akif Akyıldız, okulun laboratuvarında öğretmenlerinin desteğiyle 3 boyutlu yazıcı ve drone üretmeyi başardı. Akyıldız, robot tank yapmak için de çalışmalara başladı. 

Akyıldız, piyasada satılmakta olan 3 boyutlu yazıcıların yaptığı bütün işi yapan ve neredeyse 3’te 1 fiyatına ürettiği yazıcının geliştirilmesi ve seri üretilerek piyasaya sunulması için destek bekliyor.

“Üstüne koyarak gittim”

Haziran ayında yapılacak üniversite sınavına çalıştığı için çok fazla buluş yapamadığını ancak buluşlarını geliştirmek için laboratuvarda çalışmalar yaptığını anlatan Mehmet Akif Akyıldız, “Benim küçüklükten gelen bir ilgim var mühendisliğe. Hem babamın mesleği. Hem de onunla birlikte olduğum için sürekli merakım var. Öğretmenlerim sayesinde üstüne koyarak gittim. Şimdi ise 3 boyutlu yazıcı, robot tank ve yazılım üzerine çalışmalar yürütüyorum” dedi.

“Ne yapmak istediğimi belirliyorum”

Şimdide 3 boyutlu yazıcıda mini V6 motorun silindir blokunu üretmeye başlayan Akyıldız, “Ne yapmak istediğimi belirliyorum sonra onun üzerinde AR-GE yapıyorum sonra tasarımı yapıp parça parça baskıya alıyorum. En sonda sistemli bir şekilde birleştiriyorum” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyorum”

200 x 200 x 200 mm yazma alanına sahip 3 boyutlu yazıcıyı 2 ayda bin 300 TL’ye mal etmeyi başaran 12.sınıf öğrencisi Mehmet Akif Akyıldız, aynı yazıcının piyasada 3 ile 30 bin TL arasında değişen fiyatlarla satıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kendisine destek olmasını bekleyen Akyıldız, “İyi bir donanım, iyi bir ortam sağlanırsa eğer bana, bunun seri üretimini yapabiliriz. Daha kaliteli ürünlerde üretir, ülkemizde de kullanırız. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımızdan, Milli Savunma Bakanlığı’ndan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gereken desteği bekliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Rahim Duran 6 yıl önce Şikayet Et
    Bin masaallah Allah zihnini ve başarı artirsin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.