Adana

Adana'daki cinayet davası

12:10 22 Aralık 2017
Adana'daki cinayet davası

Adana'da nisan ayında 17 yaşındaki İsa Arıç'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık İ.D. (17) hazır bulundu. Öldürülen Arıç'ın dini nikahla birlikte yaşadığı Z.K. (16) ise tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık İ.D. savunmasında, vicdan azabı çektiğini söyledi.

Suçlunun kendisi olduğunu belirten İ.D, "İsa'yı ben öldürdüm. Rüyalarıma giriyor. Ben oraya Z.K'den ayrılmaya gittim. Z.K. bana mesaj atıp 'evde kimse yok' diye çağırdı. Eşinin evde olduğunu bilseydim gitmezdim. Balkondan eve girdim. Balkon kapısını da Z.K. açtı. Ona ayrılmak istediğimi söyledim. O da 'Ben bitti demeden bitmez. Senin hayatını bitiririm' dedi. O sıra İsa kalkıp yanımıza geldiğinde, 'sen kimsin evimde ne işin var?' diyerek üzerime gelince bıçağımı çıkartıp salladım. Değip değmediğini bilmiyorum. Yere düşünce kaçtım." ifadesini kullandı.

Tanık olarak dinlenen maktulün kardeşi H. Arıç, İ.D'nin 2 ay önce ağabeyinin evine geldiğini iddia ederek, "Yengeme 'bu kim" diye sorduğumda bana 'çok yakın akrabam' dedi. Bu kişi 2-3 saat içeride yengemle kaldı. Olaydan 2 gün önce de yengemin telefonla bu kişiyle konuşmasına tanık oldum. Yengem telefonda '30 Nisan'da plan yapılır, 1 Mayıs'ta gömülür' dedi." diye konuştu.

Baba Musa Arıç ise oğlunun dini nikahlı eşi ile sanığın bir düğüne yan yana halay çektiklerine dair görüntüleri mahkemeye delil olarak sundu.

Sanık İ.D, diğer sanık Z.K. ile halay çekmesiyle ilgili olarak söz alıp, "Arkadaşımın düğünü vardı. Kendisi çağırmadığım halde gelip elimden tutup halay çekti. Daha bir haftalık evlisin nasıl benim yanıma geliyorsun?" dedi.

Z.K. ise hakkında suçlamaları kabul etmedi.

İ.D'yi eve çağırmadığını ileri süren Z.K, "Eşimle uyuyorduk içeri girdi. Beni ayağımdan çimdikleyerek uyandırdı. Eşimden boşanmayacağımı söyleyince 'Ben bir ilki gerçekleştirip seni alacağım' dedi. Alkollüydü. O sırada eşim uyandı. 'Sen kimsin' dedi. Eşimle boğuştu. Eşimi bıçakladı ve kaçtı." iddiasında bulundu.

Sanıkla halay çekmesiyle ilgili olarak da Z.K. "Düğüne gittiğimden haberleri vardı. Düğünde küçük bir kızla bana 'halayda elime girecek' diye haber göndermişti." savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Baba Musa ve anne İclal Arınç, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Kemalpaşa Mahallesi'ndeki evinde 30 Nisan'da bıçakla yaralanmış halde bulunan İsa Arıç, yakınları tarafından kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Arıç'ın dini nikahla birlikte yaşadığı Z.K. (16) ve gönül ilişkisi olduğu öne sürülen İ.D. tutuklanmıştı.

Öte yandan, zanlı İ.D'nin evi de Arıç'ın yakınları tarafından ateşe verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.