Adana

FETÖ sanığı eski savcıya 15 yıl hapis cezası istendi

19:03 31 Ocak 2018
FETÖ sanığı eski savcıya 15 yıl hapis cezası istendi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'ndaki (FETÖ/PDY) yargı mensuplarına yönelik yapılan soruşturma kapsamında Hatay'ın Erzin ilçesinde görev yapan eski savcı G. Ç. hakkında 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Örgüt mensubu olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski savcı G. Ç. ile ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı, eski savcı hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırladı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame, yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

Sanık, iddianamedeki savunmasında hakkındaki suçlamaları reddederek, "Benim FETÖ/PDY terör örgütüyle bir ilgim yoktur. Öğrenim hayatım devlet okullarında geçti. Üniversite eğitimim sürecinde yapıya ait bir yerde kalmadım. Meslek hayatımda da herhangi bir grupsal oluşuma katılmadım.

2014 HSYK seçimlerinde hiçbir adaya oy verilmesi yönünde teşvik ve telkinde bulunmadım. Ben 17-25 Aralık süreci sonrasında FETÖ/PDY'nin bir amacı olduğunu farkettim. Zaten eskiden bu yana bu yapıya ilgim yoktu. Suçlamaları kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise şüphelinin üniversite öğreniminde FETÖ'ye ait evlerde iki yıl kaldığı belirtilerek, "Şüphelinin örgüte ait Serhat dershanesine bir yıl boyunca gittiği, şüpheli G. Ç'nin ikametinde yapılan aramada 'Hizmet anısının portresi adanmışların vasıfları' isimli İbrahim Özübüyük'ün kitabının ele geçirildiği, MASAK raporuna göre şüpheliye ait para hareketleri hususları nazara alındığında şüphelinin silahlı terör örgütünün organik ve hiyerarşik yapısına dahil olduğu ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğu anlaşıldığından sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur." ifadelerine yer verildi.

Sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.