Adana

Adana'daki FETÖ/PDY davası

17:39 01 Şubat 2018
Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan eski emniyet mensubu 20'si tutuklu 40 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, eksik hususların giderilmesi ve tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Savunmasını yapan tutuklu sanık Mehmet Bahadır Sakin ise emniyette rütbe almak için girdiği sınavları kazanamadığını anlatarak, ByLock yüklemediğini iddia etti.

Mahrem yapılanmada yer aldığı iddiasını da kabul etmeyen sanık, şunları ileri sürdü:

"Hiçbir silahlı terör örgütüne üye olmadım. Telefon trafiğimin incelenmesini talep ediyorum. Hakkımdaki iddialar hayal ürünüdür. Benim darbeye dair en ufak bir eylemim yoktur. Devletime hizmet eden bir kamu görevlisiydim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum."

Tutuklu sanık Mustafa Pektaş ise emniyette adli bilişim uzmanı olarak görev yaptığını ve uzaktan erişim özelliğine sahip birçok programı kullandığını ifade etti.

İlgilendiği alan gereği birtakım programları incelemek üzere indirdiğini savunan Pektaş, şunları iddia etti:

"Benim yüklediğim programlar uzaktan başka bir sunucu tarafından kullanılmaya, yönlendirilmeye müsait programlardır. Mesleğim ve alanım gereği birçok programı inceledim. 2014 yılının ilk döneminde ByLock programı, uygulama mağazalarında en çok aranan programlar arasında yer almış. Ben görevim gereği tesadüfen, bilmeden bu programı indirmiş olabilirim. Fakat ByLock programını kesinlikle kullanmadım. Eğer bu program üzerinden herhangi bir veri transferi, dosya aktarımı, sesli paylaşım, mesajlaşma gibi bir işlemim olsa bunu bütün samimiyetimle anlatırım. Fakat ByLock kullanıcısı değilim. "

Mahkemede savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ya da beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti de sanıklar Mustafa Pektaş ve Yaşar Erdem'in adli kontrol tedbiriyle tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Şubat'a erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.