Adana

Üroloji uzmanlarına eğitim

10:22 27 Şubat 2018
Üroloji uzmanlarına eğitim

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde üroloji uzmanlarına kapalı yöntemle yapılan ameliyatlarla ilgili eğitim verildi.

Eğitimde, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Prof. Dr. Yıldırım Bayazıt ve Doç. Dr. Volkan İzol tarafından katılımcılara ileri laparoskopik cerrahi girişimlerin 3 boyutlu olarak canlı anlatımının yanı sıra taş hastalıklarının tedavisinde kullanılan gelişmiş endoskopik yöntemler gösterildi.

Prof. Dr. Arıdoğan, onuncusunu düzenledikleri kursla, kursiyerlere cerrahi girişimin ameliyathane ortamında bire bir anlatıldığını kaydetti.

Ürolojik hastalıkların büyük kısmının tecrübeli merkezlerde kapalı operasyonlarla gerçekleştirildiğini ifade eden Arıdoğan, kendilerinin de klinik olarak bu operasyonları başarıyla uyguladıklarını belirtti.

Doç. Dr. İzol ise, operasyonlarda kanamanın ve ağrının daha az, kozmetik görünümün daha iyi ve günlük yaşama dönme süresinin daha kısa olduğunu ifade etti.

Eğitime, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 6 üroloji uzmanı katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.