Adana

Pamuğa coğrafi işaret tescili başvurusu

13:20 28 Mart 2018
Pamuğa coğrafi işaret tescili başvurusu

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, pamuğa coğrafi işaret tescili almak için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yaptıklarını bildirdi.

ATB'nin yazılı açıklamasına göre, Bilgiç ve borsanın yöneticileri, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti.

Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla 19 Mart'ta açılan ATB Kompleksi'nin önemine değindi.

Kompleksi sadece mısır ve buğday gibi ürünlerin depolanacağı bir yer olarak düşündüğünü ancak buraya gittiğinde beklentilerinin çok üstünde bir tesisle karşılaştığını belirten Demirtaş, "ATB Kompleksi benim çok hoşuma gitti. Adana örnek alınacak bir iş daha yapmış oldu." ifadesini kullandı.

- Pamuğa coğrafi işaret tescili başvurusu

ATB Başkanı Şahin Bilgiç de Bakan Tüfenkci'nin katılımıyla açılan ATB Kompleksinin, kentin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunacağını bildirdi.

Adana'nın çok güzel bir tesise sahip olduğunu belirten Bilgiç, şunları kaydetti:

"Çukurova pamuğuna coğrafi işaret tescili alınmasıyla alakalı Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurumuzu yaptık. Bu başvuru Adana, Mersin ve Osmaniye'deki pamuğun üretimi, işlenmesi ve satışına kadar geçen süreci kapsıyor. Bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istedik. Çünkü Çukurova pamuğu geçmişte Türk filmlerine 'beyaz altın' diye konu olan önemli bir marka. İnşallah ilimizin ve bölgemizin sembolü olan Çukurova pamuğu eski günlerine geri dönecektir. Çabamız bu yöndedir. Çünkü pamuk katma değeri yüksek olan bir üründür."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.