Adana

Hükümlülerden cezaevinde semazen gösterisi

10:10 17 Nisan 2018
Hükümlülerden cezaevinde semazen gösterisi

Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda eğitim alan 14 hükümlü, kurdukları "Hakka Vuslat" adlı grupla, cezaevinde semazen gösterisi gerçekleştirdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, cezaevinin spor salonunda yapılan gösteriye, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun ve cezaevi yöneticileri, çalışanları ve davetliler katıldı.

"Hakka Vuslat" grubu, semazen gösterisi sunduktan sonra, Mevlana'nın sözlerinden ve yazılarından oluşan şiir dinletisi yaptı.

Davetlilerin beğenisini toplayan gösteride hükümlüler, izleyicilerden alkış aldı.

Etkinlikte konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, cezaevinin bir sema gösterisiyle kapılarını açmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.

İlk kez Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda böyle bir etkinliğin düzenlendiğini bildiren Yeldan, şunları kaydetti:

"Cezaevleri hakkında çok şey söylenir. Ama biz onlar için sadece yapılan binaları değil, hükümlü kardeşlerimizin gönlünde, yüreğinde yaptıklarımızı da sizlere sunduk. Buradaki kardeşlerimizin duyguları, düşünceleri sema gösterisiyle vücut buldu. Hükümlü ve tutuklularımızı bu güzel sema gösterisinden dolayı yürekten kutluyorum."

Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Çıtak da hükümlü ve tutuklulara yönelik hayat boyu öğrenme anlayışı doğrultusunda sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra eğitim ve meslek edindirme çalışmaları da yaptıklarını anlatarak, "Hükümlü ve tutuklularımız aldıkları eğitimle birer semazen oldular. Onlar böylece Mevlana'nın felsefesini ve onun gibi yaşamayı da öğrendiler." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından gösteriye katılan semazenlere teşekkür belgesi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.