Adana

Yumurtalık'ta Turizm Haftası kutlandı

17:02 22 Nisan 2018
Yumurtalık'ta Turizm Haftası kutlandı

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Turizm Haftası, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yumurtalık'ta, Turizm Haftası dolayısıyla Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın da katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kutlamalar, Yumurtalık Sahilinde bando eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başladı.

Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, Adana'nın, Çukurova'nın, bereketli toprakları, gelişmiş ekonomisi, doğal güzellikleri ve çok kültürlü yapısıyla Türkiye mozaiğinin en önemli unsurlarından olduğunu belirtti.

Adana'nın binlerce yıllık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kentimiz, tarih boyunca uygarlıklar geçidine sahne olmuştur. Bugün mirasçısı olduğumuz, birbirinden farklı özelliklere sahip bu uygarlıklar, Adana'da derin izler bırakmıştır. Tarihi süreç içerisinde çeşitli medeniyetlere yurt olan bu topraklar, bağrında turizm potansiyeli oldukça yüksek, birçok tarihi ve kültürel değeri barındırmaktadır. 42. Turizm Haftasının resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz Yumurtalık ilçemiz de yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm duraklarından biridir. Kurulduğu tarih tam olarak bilinmeyen Ayas antik kenti, Helenistik devirde Bergama'daki gibi dünyanın üç tıp okulundan birine ev sahipliği yapmıştır. Roma İmparatorluğu döneminde gelişimini sürdüren Ayas, Ortaçağ'da doğunun Akdeniz'e açılan en önemli liman kentlerinden biri olmuştur."

Demirtaş, Adana'da konaklayan yerli ve yabancı turist sayısının 2017 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 911 binden, 1 milyon 94 bin 605 kişiye yükseldiğine dikkati çekerek, bunun hatırı sayılır bir ivme olduğunu belirtti.

Motokros, off-road, dağ bisikleti ve rüzgar sörfü gösterilerinin yapıldığı kutlamalara AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik de katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.