Adana

FETÖ sanıklarına hapis cezası

13:45 24 Nisan 2018
FETÖ sanıklarına hapis cezası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan tutuksuz eski hakim ve öğretmen sanıklara 6 yıl 3 ay ve 3 yıl 1 ay 15 gün arasında değişen hapis cezası verildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar eski hakim O.Ö.C. ve eski öğretmen C.İ. ile avukatları katıldı.

Mahkemede savunma yapan sanık O.Ö.C. önceki celselerde etkin pişmanlığa dair savunmasını mahkemeye sunduğunu belirterek beraatini talep etti.

Sanık C.İ. ise FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmadığını savunarak, "Bank Asya hesabım bu yapıya ait dershanede öğretmen olarak çalıştığım için maaş hesabıdır. ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Sendika üyeliğim yoktur. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Cumhuriyet savcısı ise sanık O.Ö.C. hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması, sanık C.İ'nin ise cezalandırılması yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti de sanık O.Ö.C. hakkında etkin pişmanlık hükümlerini nazara alarak 3 yıl 1 ay 15 gün, sanık C.İ'nin ise 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırdı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.