Adana

HDP'li Beştaş'ın Adana'da yargılandığı dava

16:44 26 Nisan 2018
HDP'li Beştaş'ın Adana'da yargılandığı dava

HDP Grup Başkanvekili ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletini alenen aşağılama" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Beştaş katılmadı.

Beştaş'ın avukatlarının yer aldığı duruşmada mahkeme hakimi, sanıkla ilgili Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen benzer davayla ilgili dosyanın mahkemeye gönderildiğini belirtti.

Beştaş’ın avukatı, milletvekilliği dokunulmazlığı kapsamında yapılmış paylaşımlar ve konuşmaların suça konu edildiğini savundu.

Bu davaların ayrı ayrı mahkemelerde açıldığını, Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesinin birleştirme yönündeki kararını kabul ettiklerini belirten avukat, "Ayrıca, 21. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava da bu davadaki gibi aynı mahiyettedir. Dosyaların bir mahkemede birleşmesi elzemdir." dedi.

Mahkeme hakimi, dava dosyalarının birleştirilmesi yönündeki taleplerin değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletini alenen aşağılama, devletin yargı organlarını, devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarını işlediği gerekçesiyle Adana 2, 8. ve 21. Asliye Ceza mahkemelerinde üç ayrı dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.