Adana

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın yargılandığı dava

13:35 09 Mayıs 2018
Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın yargılandığı dava

Adana'da, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın da aralarında bulunduğu 55 tutuksuz sanığın "görevi kötüye kullanma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Durak ise duruşmaya gelmedi.

Durak'ın avukatı, dosyanın zaman aşımına uğradığını, davaya konu yerde müvekkiline ait tapulu yerin 11 dönüm olduğunu ve Çukurova Belediyesi tarafından buraya mesken ve konut için ruhsat verildiğini belirterek, “Zaman aşımı olmasa dahi atılı suçun yasal unsurları oluşmamıştır.” ifadesini kullandı.

Mahkeme hakimi, iddianamede belirtilen alanda sanıkların ya da akrabalarının gayrimenkulleri bulunup bulunmadığı, varsa bunun alanı ve ne zaman edindiklerinin bildirilmesi için Büyükşehir ile Çukurova Belediyelerine yazı yazılmasına karar verdi.

Davaya konu alanda kaç defa imar değişikliği yapıldığının, bu imar değişikliğinin hangi ada ve parsellere ilişkin olduğunun bildirilmesinin de ilgili belediyelerden istenmesine hükmeden hakim, yapılan işlemlerle ilgili kamu ya da belediyelerinin zararı olup olmadığının belirtilmesi talebini yazıya ekleyerek duruşmayı erteledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 19.11.2009 tarih ve 198 sayılı kararıyla eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, eşi Fahriye Durak'a ait arsayı da kapsayacak şekilde imar plan değişikliği yapılarak, yüksek miktarda rant sağladığı iddiasıyla Durak ile dönemin meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 55 kişi hakkında 2010'da "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.