Adana

Duraktaki kızın fotoğrafını izinsiz çekme cezası

09:07 14 Haziran 2018 11 Yorum Var
Duraktaki kızın fotoğrafını izinsiz çekme cezası

Adana’da otobüs durağında bekleyen iki lise öğrencisinin cep telefonuyla izinsiz fotoğraflarını çeken sanığa “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. 17. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuksuz sanık F.O. katıldı.

Yeni aldığı cep telefonu ile otobüs duraklarında gördüğü 2 kişinin fotoğrafını çektiğini belirten F.O, “Bayanlar benim fotoğraf çektiğimi fark edip bağırdılar. Bunun üzerine etraftaki insanlar gelip fotoğrafları zorla silmemi istedi. Ben de sildim. Pişmanım” ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık F.O.’ya “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Seyhan ilçesi kent merkezindeki İnönü Parkı’nda bulunan otobüs durağında 13 Kasım 2017’de F.O, cep telefonuyla durakta otobüs bekleyen lise öğrencileri G.S. ve M.Z.’nin fotoğraflarını çekmiş, öğrencilerin şikayeti üzerine şüpheli hakkında dava açılmıştı.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • KEREM 5 yıl önce Şikayet Et
    özel hayat diye birşey kaldı mı ki. sokakları görüyorsunuz anlatmaya gerk yok.
    Cevapla
  • İki 5 yıl önce Şikayet Et
    Normalleştirmeyin şu saçmalığı.Kimse kimsenin fotoğrafını izinsiz çekemez.Fakir fukaranın dahi eline bu akıllı telefonlar geçene kadar bu kural biliniyordu.Şimdiyse yorumlara bakıyorum herkes saçma sapan argümanlar sunuyorlar ad hominem yapıp durmayın.Katile ceza vermemeleri bu durumu suç dışınamı çıkarıyor.Ananız babanıza sorun onların zamanında birisi böyle bir durumda o fotoğraf makinesini tutana neler yapıyordu.Keşke kimse fotoğraf makinesini ulu orta kullanmasa.Birisi de kamera demiş, mobese demiş. Devletle vatandaş bir mi sanıyorsunuz.Bu namussuz, fotoğrafları kendisi için malzeme yapacaktı besbelli.Velev ki katile ceza verilmiyor, kimse ceza almasın bu ülke de öylemi.
    Cevapla
  • ilginç 5 yıl önce Şikayet Et
    peki kız neden poz vermiş gibi ve gülüyor bi terslik var bu işte
    İlk beğenen sen ol
  • Süleyman Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer çekilen fotoğraf haber fotoğrafı ise el insaf bu pozu izinsiz çekmek pek de kolay değil...
    Cevapla
  • Al bayrağım 5 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteciler insanların mahrem yerlerine kadar çekiyor.neden cezası yok.özeli izinsiz çeken kim olursa olsun cezayı hakediyor ilk öncedw gazeteciler
    Cevapla
  • Rhhhh 5 yıl önce Şikayet Et
    MOBESE vs. Diyenler ne komik. Onlar güvenlik amaçlı. MOBESE yi takip eden adamlarda liseli kızlara bakıyor sanki. Facebook vs. Diyense nereden biliyorsun o kızların facesi vs. Olduğunu ? Bence iyi olmuş az bile ceza almış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.