Adana

FETÖ sanığı eski vali yardımcısının yargılanmasına başlandı

15:04 11 Temmuz 2018
FETÖ sanığı eski vali yardımcısının yargılanmasına başlandı

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Kurt hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Kurt, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkemede hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunma yapması istenen Kurt, FETÖ/PDY ile bir ilgisinin olmadığını iddia ederek, ''ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Uzun süredir tutuklu bulunmaktayım. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Tahliyeme ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum.'' dedi.

Cumhuriyet savcısı ise değerlendirmesinde eksik hususların giderilmesi ve tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti ise sanık Kurt'un tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.