Adana

Adana'da konut satışı

10:53 22 Temmuz 2018
Adana'da konut satışı

Adana'da yaptırılan 177 sosyal konut, açık ihale yöntemiyle satılacak.

Yüreğir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Atakent Mahallesi'nde dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılan 644 sosyal konuttan 177'sinin satışı, açık teklif usulü ihale yöntemiyle yapılacak.

Söz konusu konutların ihalesine ilişkin şartname ve ekleri, mesai saatleri içerisinde Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden temin edilebilecek. Satışlarla ilgili duyuru ve şartlar, ayrıca belediyenin web sayfası "www.yuregir.bel.tr" adresinde de yayımlandı. Şartları öğrenmek isteyen vatandaşlar siteyi ziyaret ederek bilgi sahibi olabilir.

Konut satışları 26 Temmuz - 1 Ağustos tarihlerinde Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 644 adet sosyal konut inşaatının Yüreğir tarihinin en büyük yatırımı olduğunu belirtti.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan 644 sosyal konutun kuralarını bir süre önce çektiklerini ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti:

"Kura ile hak sahibi olan vatandaşlarımızın bir kısmı bu haklarından vazgeçtiler. Biz de vazgeçilen konutları 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/c maddesine göre 135 bin Türk Lirası muhammen bedelle açık arttırma usulü ile satacağız. Bütün amacımız vatandaşlarımızın içerisinde her türlü sosyal donatıları kreş, kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu olan sıcak bir yuvaya kavuşmalarıdır. Hem de ilçemizin modern ve yaşanılabilir alanlara kavuşmasını sağlamaktır. Bu konutlardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız belediyemize başvurabilirler.''


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.