Adana

Bebeğin doktor ihmaliyle öldüğü iddiasına ilişkin dava

14:19 21 Eylül 2018
Bebeğin doktor ihmaliyle öldüğü iddiasına ilişkin dava

Adana'da sağlık durumuyla ilgilendiği bir günlük erkek bebeğin ihmalli davranışla ölümüne neden olduğu iddia edilen çocuk doktorunun 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan doktor H.E. katılmadı.

Sanık avukatının katıldığı duruşmada mahkeme başkanı, Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası'ndan sanığın kastı, ihmali, kusuru bulunup bulunmadığı hususunda rapor düzenlenmesi için beklenilen raporun mahkemeye henüz gelmediğini söyledi.

Mahkeme savcısı, dava dosyasının ve raporun dönüşünün beklenilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı, dava dosyasının ve raporun Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası’ndan dönüşünün beklenilmesi için erteledi.

Adana'da Ferhat ve Zümrüt Umakoğlu'nun 6 Ağustos 2015 tarihinde hastanede dünyaya gelen Yağız Sezai ismini verdikleri bebek, taburcu edildikten bir süre sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetmişti.

Ailenin şikayeti üzerine çocuk doktoru H.E. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş, yapılan itiraz sonucu ise Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesinde "İhmalli davranışla kasten adam öldürme" suçundan dava açılmıştı. Mahkeme ise görevsizlik kararıyla dosyayı Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.