Adana

Hücre evinde yakalanan FETÖ sanığı hakim karşısında

19:26 25 Ekim 2018
Hücre evinde yakalanan FETÖ sanığı hakim karşısında

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan dava açılan ve örgüte ait gaybubet evinde yakalanan tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Ç.C. bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmada ilk olarak tanık olarak dinlenen H.B. örgüte ait evlerde kaldığını ve yapı içerisinde bölge talebe mesulü olarak görev yaptığını söyledi.

Huzurda bulunan sanığı örgüte ait yurt ve evlerde gördüğünü öne süren H.B, ''Sanık büyük bölge talebe mesulü olarak görev yapıyordu. Değişik değişik evlere gidiyor ve toplantı yapıyorlardı.'' dedi.

Savunması alınan sanık Ç.C. ise tanık beyanlarını kabul etmediğini belirterek, ''FETÖ/PDY terör örgütü üyesi değilim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.'' diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, eksik hususların giderilmesi ve dosyadaki mevcut delil durumu dikkate alınarak tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti de dosyadaki delil durumu dikkate alarak tutuklu sanığın mevcut durumunun devamını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.