Adana

Cumhuriyet'in 95. yılı kutlanıyor

22:04 29 Ekim 2018
Cumhuriyet'in 95. yılı kutlanıyor

Adana Valiliği tarafından Cumhuriyetin 95. yılı nedeniyle resepsiyon düzenlendi, kentte fener alayı gerçekleştirildi.

Vali Mahmut Demirtaş tarafından bir otelde verilen resepsiyonda pasta kesildi, "Cumhuriyet" konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Vali Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in, Türk milletinin çağdaşlaşma sürecinin son aşaması olduğunu belirtti.

"Bugün dünyada sahte özgürlük ve demokrasi vaatleriyle taş üstünde taş bırakılmayan şehirlere, kan ve gözyaşıyla yazılan insanlık dramlarına baktığımızda cumhuriyetin bizim için ne ifade ettiği ya da etmesi gerektiği kendiliğinden ortaya çıkıyor." diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bize göre cumhuriyetin asıl ifadesi İstiklal Harbi'nde olduğu gibi her tür 'işgale' karşı durmaktır. 15 Temmuz'da olduğu gibi her türlü darbe girişimine 'dur' demektir. 'Ekonomik manipülasyonlara' rağmen ayakta kalabilmektir. Bu ve benzeri badirelerin hepsini Allah'ın izni, milletimizin feraseti, cesareti ve kararlılığı ile bertaraf etmeyi başardık, başarmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki; bu başarılar temelde milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin eseridir. O sebeple her vesile ile toplumsal dayanışmamızı daha da güçlendirmeli, tıpkı bu salonda olduğu gibi toplumun tüm kesimlerini her daim bir araya getirmeliyiz."

Resepsiyona, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, şehit yakınları, gaziler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Öte yandan Seyhan Belediyesi tarafından da kentte fener alayı düzenlendi.

Ziyapaşa Bulvarı'nda bir araya gelen vatandaşlar ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile marşlar eşliğinde Atatürk Parkı'na yürüdü.

Yürüyüşe, bazı vatandaşlar klasik arabaları ve bisikletleri ile eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.