Adana

Ayağım ağırıyor 13. kata çıkmam gerek deyince...

14:04 04 Ocak 2019 3 Yorum Var
Ayağım ağırıyor 13. kata çıkmam gerek deyince...

Adana’da telefon takmak istedikleri asansörü çalıştırarak iş arkadaşı Emre Adıyaman’ın asansör kabiniyle duvar arasında sıkışıp, ölmesine neden olduğu iddia edilen Ahmetcan N., adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, "Ben de arkadaşıma üzüldüm keşke olmasaydı kazayla oldu" dedi.

Edinilen bilgiye göre olay, geçtiğimiz Çarşamba günü Yüreğir ilçesi Dadaloğlu Mahallesi’ndeki Candan apartmanında meydana geldi. İddiaya göre, mühendis, kontrolünü yaptığı asansöre ‘telefonda sıkıntı var’ dedikten sonra mavi etiket yapıştırarak apartmandan ayrıldı.

Usta Ahmetcan N., çırağı Emre Adıyaman’ı kabini 1’inci katta bulunan asansörün içine telefonu kontrol etmesi için gönderdi. Apartman sakini S.K., Ahmetcan N.’nin yanına gelerek “Ayağım ağrıyor. 13’üncü katta oturuyorum. Eve çıkmam gerek” dedi.

Kadını evine asansörle çıkarmak isteyen Ahmetcan N., Emre Adıyaman’a “Ben asansörü normale alayım. İşimizi daha sonra yapalım” diyerek asansörü 2’nci kata çağırdı.

O sırada asansörden çıkmaya çalışan Adıyaman’ın vücudu kabin ile duvar arasında sıkıştı. Çığlık seslerine koşan Ahmetcan N., asansörün durduğu noktaya gelince çırağının sıkıştığını gördü. Apartman sakinleri Can-Kur ekiplerine haber verirken, Ahmetcan N. makine dairesine koşarak asansörü aşağıya indirmeye çalıştı. İtfaiye erlerinin kurtardığı Emre Adıyaman hastanede yaşamını yitirdi.

Ayağım ağırıyor, 13. kata çıkmam gerek deyince... Apartmanda korkunç olay


Polis olayla ilgili başlattığı tahkikat kapsamında tuşa basıp asansörü hareket ettirerek Adıyaman’ın ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla Ahmetcan N.’yi gözaltına aldı. Zanlı, bir kadının apartmana gelerek 13. kata çıkmak istediğini, ayağının sakat olduğunu söyleyince Emre Adıyaman'ı uyararak asansörü çağırdığını, daha sonra çığlık sesi geldiğini, Adıyaman'ı sıkışmış halde bulduklarını, olayın kazara olduğunu söylediği öğrenildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen Ahmetcan N., kendisini görüntüleyen gazetecilere ise, “Kimse böyle bir şey olmasını istemezdi. Ben arkadaşıma çok üzüldüm keşke olmasaydı. Birlikte çalıştığım arkadaşımdı” dedi.

Ahmetcan N., “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan ve tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlı adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İşçinin cenazesi ise yakınları tarafından teslim alınarak toprağa verildi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • M3hk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakım sırasında sabırlı değiliz. Hataya zorlanmış teknisyen.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • VatAndaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ecel geldi cihane baş ağrısı bahane Allah ölen gencin ailesine sabır versin inşallah
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Halk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence de kadının da kabahati var. Tamir halindeki asansör e ayağım ağrıyor çıkamam diyerek acitasyon yaptı.Belki doğru ama şimdi hiç suçum yok diye gönül rahatlığıyla binsin o asansör e...Adam iş yapıyor araya ne limon sıkıyorsun. Yetiştim mi eve? Ayağının ağrısı geçti mi?Bir can gitti. Rahat mı ağrıların?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kenan.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Asıl suçlu o kadının asansöre binmesine izin veren teknisyen. Her ne olursa olsun bakım esnasında asansör kapıları devre dışı bırakılmalıydi. Mantık. Dışı ne kadar olay varsa bizde vuku buluyor yazık.
    Cevapla
  • mazeret 5 yıl önce Şikayet Et
    Biraz beklesydin o genç ölmezdi. Ayağın şimdi iyi mi.
    Cevapla
  • Sen 5 yıl önce Şikayet Et
    Haddini bil terbiyesiz
  • Grz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadinmi asansörü cagirdida adami ezdi, sen tam bir kırosun
  • Len 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin aklindan zorunmu var. Haberi okumadiğin belli, yoksa okuma yazman yokmu
  • Hadi oradan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen boș ve gereksiz birisin bu EVRENDE. Ulan kadini asansöre buyur etmeseydi zaten bekleyecekti, Adam ol Adam
  • Dogru ol 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel söylüyorsunda, öteki arkadași asansörü çagirmasa kadin zaten bekleyecek. Ayaginin agridigini söylerken ne pahasina olursa olsun deyipte silah dayamadiya arkadașina.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.