Adana

Kayınvalidesinin parasıyla borcunu ödeyen gelinin kapkaç yalanı

09:45 14 Mayıs 2020 17 Yorum Var
Kayınvalidesinin parasıyla borcunu ödeyen gelinin kapkaç yalanı

Adana'da kayınvalidesine gönderilen bin 400 lirayı çekip borcunu ödedikten sonra 155'i arayıp kapkaça uğradığını söyleyen gelinin yalanını polis ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yüreğir ilçesi, Atakent Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Zahide G.'ye oğlu yurtdışından PTT'ye bin 400 lira para yatırdı. Zahide G. yaşlı olduğu için parayı gelini Kerime G.'nin çekmesini istedi. Kerime G. ise çocuğuyla birlikte PTT'ye gidip bin 400 lirayı çekti. Ancak parayı kayınvalidesine götürmek yerine internet üzerinden borcu olduğu birine yatırdı. Bu durumu kayınvalidesine söyleyemeyen kadın olaydan bir saat sonra 155 polis imdat hattını arayarak kapkaça uğradığını söyledi. Bunun üzerine olay yerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden polisler Kerime G.'yi dinledi. G., polislere parayı çektikten sonra kanal kenarından giderken çocuğunun düşme tehlikesi atlattığını o arada kendisi çocuğunu tutmaya çalışırken motosikletle gelen şahısların elindeki parayı alıp gittiğini söyledi. Polis olayın ne zaman olduğunu söyleyince genç kadın "bir saat önce" dedi. Genç kadın motosikletin plakasını, rengini ve zanlıların kıyafetlerini de söyleyemeyince polis durumdan şüphelendi. Polis sorguyu bir süre daha sürdürünce genç kadın, parayı borçlu olduğu kişinin hesabına yatırdığını söylemek zorunda kaldı.

Polis genç kadına suç uydurmaktan işlem yaptı.

YORUMLAR

17 Yorum Var
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal baskı ne kadar çoksa kadının üzerinde, aile içinde birine diyemiyor mu, şuraya borcum var bunu aldım diye. Kültür işte, demekki kadın evde hiç söz sahibi değil.
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 3 yıl önce Şikayet Et
    İşin içindeki sahtekarlığın yanlış olsuğuna hiç değinmiyorsunuz mühim olan dürüstlük insan borçluda olur ama başkasının parasına göz dikip dalavere yapmasınada makul karşılamak o kafayla borçluysan herşey mübahtır anlamı taşır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Dogan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakkal borcu demiyor internet üzerinden borçlu kişiye ödüyor demekki.
    Cevapla
  • Eci 3 yıl önce Şikayet Et
    İnternet üzerinden kime elden borcun olabilir ki
    Cevapla
  • Eytli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne var bunda 1400 lira neki ya mecbur kalmış demekki en azından bi şekilde borcunu ödemiş yabancı parası değilki yine kendi paraları sayılır
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesele kendi paraları olup olmaması değil kardeşim mesele işe sahtekarlık katılması bu yaptığına helal diyorsan sana helal olsun derim.
  • Toroslu 3 yıl önce Şikayet Et
    Rivayete göre, sahabelerden Ebu'd-Derda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) yanına gelir ve şöyle sorar "Ey Allah'ın Resulü! Müslüman içki içebilir mi? Hz. Peygamber (sav) "İçebilir (yanılabilir, günaha girmiş olabilir)" der. "Müslüman hırsızlık yapabilir mi?" diye sorar. Peygamberimiz (s.a.v.); "Yapabilir" der. "Müslüman zina yapabilir mi?" diye sorar. Efendimiz "Evet yapabilir" buyurur. Bunun üzerine adam sorar "Peki, yalan söyler mi?" der. İşte o anda sırtını dayamış olan Allah Resulu Hz. Muhammed (s.a.v.) Peygamber doğrulur ve hiddetle şu cevabı verir; "Müslüman yalan söylemez.
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.