Adana

Çayına uyku hapı atmış! 6 çocuk annesi kadın...

06:24 09 Eylül 2020 2 Yorum Var
Çayına uyku hapı atmış! 6 çocuk annesi kadın...

Adanalı çobanı evlenme vaadi ile kandıran dolandırıcılık çetesi çökertildi. Evlilik çetesi ile birlikte birçok kişiyi dolandıran 6 çocuk annesinin, çobanı uyku hapı ile sürekli uyuttuğu ve başlık parası adı altında binlerce lirasını aldığı ortaya çıktı.

Evlenme hayali kuran erkekleri tuzaklarına düşürerek binlerce lira dolandıran evlilik çetesinin maskesi Adana'nın Kozan ilçesinde düştü. Çetenin son kurbanı Kozanlı çoban oldu. Özellikle Suriyeli uyruklu kadınları kullanarak evlenme hayali kuran erkekleri tuzaklarına düşüren çete, Kozan'da çobanlık yapan F.Ç'yi de kandırmalarının ardından jandarma ve polisin çalışması ile yakalandı. 6 çocuk annesi kadının, çobanı uyku hapı ile uyuttuğu, evdeki değerlerin eşyaları çalıp banyo penceresinden kaçtığı öğrenildi.

12 BİN LİRA BAŞLIK PARASI VERDİ

Kozan'a bağlı Bağtepe Mahallesinde çobanlık yaparak yaşayan F.Ç isimli kişi evlilik hayali kuruyordu. İddialara göre, Gaziantep'teki akrabaları ile irtibata geçti. Akrabaları evleneceği kadını ararken çetenin tuzağına düştüler. Evlilik hayalleri ile yaşayan F.Ç'den pazarlık yoluyla 12 bin lira başlık parası ve ziynet eşyası istendi. Parayı teslim eden F.Ç. sözde gelin V.H'yi yanına alarak Bağtepe Mahallesine döndü.

ÇAYINA UYKU HAPI ATMIŞ

Sözde gelin V.H. planın bir parçası olan uyutma işlemini F.Ç. üzerinde sürekli gerçekleştirdi. Verdiği uyku hapları ile F.Ç.'yi sürekli uyutan Suriyeli sözde gelin birkaç gün sonra çete üyelerine mesaj gönderdi. Adres bilgisini alan çete üyelerinden 2'si kadın 5 kişi Bağtepe'ye geldi

EVDEKİ DEĞERLİ EŞYALARI ALIP BANYO PENCERESİNDEN KAÇTI

Suriyeli sözde gelin V.H dolandırıcılık şebeke üyeleri ile birlikte kaçmak için F.Ç'nin uyuduğu esnada cep telefonu, para ve diğer değerli eşyaları da yanına alarak evin banyo penceresinden kaçtı. O esnada uyanan F.Ç. durumu ailesine ve jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarma tarafından takibe alınan araç Kozan girişinde polis ve jandarma tarafından durduruldu. V.H. kaçarken çaldığı cep telefonunu yola attı. Yapılan aramalar sonunda F.Ç'ye ait cep telefonu bulundu.

6 ÇOCUĞU VARMIŞ

Evlilik çetesi ile birlikte birçok kişiyi dolandıran V.H.'nin 6 tane çocuğu olduğu öğrenildi. En büyüğü 15 yaşında olan 6 çocuk annesi bugüne kadar çete ile birlikte yaptığı sahte evliliklerden büyük miktarda para kazandığı iddia ediliyor.Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınları kullanarak, evlilik hayali kuran erkeklere para karşılığı satan dolandırıcılık şebekesinin bugüne kadar çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia ediliyor. Özellikle güzel kadınları bu işte kullanan çetenin bugüne kadar bu işten binlerce lira para elde ettiği kaydediliyor.

SERBEST KALDILAR

Cumartesi günü akşam saatlerinde yakalanan sözde gelin V.H. ile birlikte; C.K, H.Ç, A.Ç, ve F.A. toplam 6 kişi toplam Kozan İlçe Jandarma Karakolu'na getirildi. İşlemleri tamamlanan sözde Suriyeli gelin ve çete üyeleri dolandırıcılık suçu ile sevk edildikleri cumhuriyet savcılığındaki sorgunun ardından adli kontrol şartı ile serbest kaldılar.

"SAVAŞ MAĞDURU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

Mağdur çoban F.Ç zor şartlarda yaşadığını ve çalıştığını ifade ederek, "Bana evlenme vaat ederek Gaziantep'ten kız buldular. Kızın Suriye iç savaştan annesini babasını kaybetmiş bir kız olduğunu söylediler. Bende Adana'dan Antep'e gittim. Ben çoban olduğum ve maddi durumum olmadığı için evlenmedim talibim olmadı kabul edilmedim. Suriyeli ile evlenmeye karar verdim. Antep'ten kızı ayarlamaya çalışan kişiler Antep merkezden bana ulaştılar. Kozan'da bağlantısı var. Kızın savaş mağduru aç olduğunu söylediler. Başlık parası verince evlenebileceğimi söylediler. Takıları aldım 10 bin TL nakit para verdim. Kilis'ten aldım geldim" dedi.

"KİMLİĞİNİ UNUTTUĞU SÖYLEYİP NİKAH KIYDIRMADI"

Kendine hayat arkadaşı seçtiği Suriye uyruklu kadının kimliği ülkesinde unuttuğunu ve resmi nikah için beklediklerini kaydeden mağdur F.Ç, "Kız kimliğini almadığını söyledi kimlik gelince nikah kıyacağız dedi. Ben şüphelendim. Kız içtiğim çaylara ilaç katmış. Raporumda tespit edildi. Evimdeki ziynet eşyaları ile alıp kaçtılar. 3 gün bir arada kaldık. 3 gün içinde organize çete olduğu ve nikah olmadığı için 3 gün böyle ayrı şekilde yaşadık. Benim gibi mağdur ettikleri gibi vardır başkaları da. Ben son olmayacağına inanıyorum. Kimseye inanıp kanmasınlar. Bu tür masum, mazlum insanlar inanmasınlar" diye konuştu.

KÖPEKLERİNİ DE ÖLDÜRDÜLER

Jandarmaya teşekkür eder eden yolları kesti ve aracı aldılar diyen F.Ç, "Gelen kişiler çoban köpeğimi öldürdü, birini de zehirledi. Jandarma ve polisler yakaladı. Yakalandıkları için çok mutluyum" dedi. Evlilik hayalinin devam ettiğini ama Türk vatandaşı dışında asla evlenmeyeceğini kaydeden F.Ç, "Ben yandım aldandım siz kanmayın. Evlenmek herkesin hayali ama şu bir kesin Allah bilir ama Türkiye dışından bana artık para versinler o kızı almam" dedi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • ttttt 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanun uygulayıcılarında sorun var. Sadece uygun maddeye uydurup içeri atmak hiç sorun değil. İllaki olayın medya ya yansımasına gerek yok.
    Cevapla
  • Yine mi? 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine Adana, yine Adana. Devlet Adana'da, Tunceli'de olanlara dikkat etmeli, kurtarılmış bölgeler istemiyoruz. Gerekirse suçlular sürülmeli.
    Cevapla
  • yazık! 3 yıl önce Şikayet Et
    Serbest bırakmakla çok iyi yaptınız! Bırakın başkalarını da dolandırsınlar değil mi! Yazık çok yazık... Kanunlarımız yerlerde ve hala el atan yok ...
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar değil, uygulayanlar sorunlu. TV de bu eleştirilip, sosyal maddede gazetede haber yapılsın, içeri atacak madde var mı yok mu görülür
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Arsızlığın namussuluğun dini de milleti de yok, 6 çocuğu olan kadını pazarlayan da kanı bozuk buna alet olan kadın da. Böylelerini ifşa edip sınırdışı edip bir daha ülkeye girişine izin vermemek.
    Cevapla
  • Onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun sokakta kızlarımız gezemez oldu . İmza toplayalım ya yokmu bir toplumsal kuruluş derdimizi kime diyelim nerede bu devlet.ya hak verin bana millet bir evde onbeş kişi kalirmi.yuhhh.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.