Adana

102 saka kuşunu avlamanın bedeli ağır oldu

10:29 03 Ekim 2020 2 Yorum Var
102 saka kuşunu avlamanın bedeli ağır oldu

Adana’da avlanması yasak olan 102 saka kuşu ele geçirildi. Kuşları avlayan baba ve oğula 91 bin 350 lira para cezası verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Doğa, Çevre ve Hayvan Koruma Polislik Büro Amirliği ekipleri, kente avlanması yasak olan saka kuşu getirildiği bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine Sarıçam ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde önlem alan polis, 01 MA 2234 plakalı otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada kafeslerin içerisinde 102 saka kuşu ele geçirdi. Konuyla ilgili Suriyeli sürücü İhap H. ve yanındaki babası Ahmet H.’ye ‘avlanması yasak kuşu avlama’ suçundan toplam 91 bin 350 TL idari para cezası uygulandı.

Tuzaklama yöntemiyle avlanan saka kuşları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Saka kuşları ekiplerce doğaya salındı.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    eskiden her pazarda,bilhassa İstanbul-Çarşamba pazarı yanı hayvan pazarında azat kuşu diye satarlardı.şimdi bile var tek tük.
    Cevapla
  • Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksız adam görünümlü adamlar. Suriyeden gel burda suç işle. kitapta böyle birşey yok. Kayseri uzunyayla bölgesinde de araplar geliyor tuzakla şahin yakalıyorlar. Yerli hain de buluyorlar yanlarına. Bu yıl ben karşılaştım ve kavga ettim. Arabalarına baktım kuş yoktu. Ama yakalamak için nereye tuzaklar kurdular bilemiyorum. Bunlara en ağır cezalar verilmeli. Gerçekten verilmeli.
    Cevapla
  • ırkcı olma 3 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli diye dışlamak vatan severlik degil tam tersi bance hainliktie, yasak hayvan avlayan nice türkler de var Allah ikisinide bildigi gibi yapsın ama uyrugu ne olursa olsun.
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    zevk için cana kıyılırmı ? avlanma tamamen yasaklansın. hapis cezası gelsin.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.