Adana

İş yerini kapattı evinin bodrumunda mantar üretmeye başladı

07:16 18 Şubat 2021 6 Yorum Var
İş yerini kapattı evinin bodrumunda mantar üretmeye başladı

Adana'nın Kozan ilçesinde çiğ köfte sattığı iş yerini salgın nedeniyle kapatan esnaf, evinin bodrumunda istiridye mantarı üretmeye başladı. 2 ayda siparişlere yetişemez hale gelen Muhammed İkbal Özkan şimdi aylık 5 bin TL kazanç elde ediyor.

Korona virüs salgını ile birlikte çiğ köfte sattığı iş yerini kapatmak zorunda kalan 4 çocuk babası Muhammed İkbal Özkan, evinin 35 metrekarelik bodrumunu istiridye mantar üretim merkezine çevirdi. 2 ay önce arkadaşlarının önerisi ile mantar üretimine başlayan Özkan, siparişlere yetişemediğini söyledi.

Arkadaşlarının önerisiyle istiridye mantarı üretimine başladığını anlatan Özkan, "Birkaç denemeden sonra başarılı sonuç aldım. Severek ve isteyerek yapınca başardım. Mantarın kilosunu toptan kilosu 10 -12 TL’den satılıyor. Güzel bir iş kapısı. Boşta olan, odası müsait olan herkese ve ticaret yapmak isteyenlere tavsiye ediyorum. Buradan 5 bin TL civarında para kazanıyorum. Manavlara, yerel marketlere, pazar yerlerinde satıyorum. Toptan verdiğimiz yerlerde var. Adana, İskenderun, Şanlıurfa, Gaziantep’ten siparişlerimiz var. Üretimi artırmayı düşünüyorum" dedi.


Çocukları ile birlikte mantar hasadı yapan Özkan, severek yapılan her işin başarı ile sonuçlanacağını belirtti.
 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Jale 3 yıl önce Şikayet Et
    Helel olsun dayi
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl üretiliyor bu arkadaşlar bilen var sa anlatabilir mi
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    İstiridye mantarı alırken rengine dikkat edin.Beyaz veya beyaza yakın olmalı.Çok güzel bir ürün.Lezzetli.Havalandırma önemli.Paketleme önemli.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlara yanlış bilgi verilmese daha iyi olmaz mı? Mesela bu mantarın yetiştiği koşullar ve katkı maddeleri ne kadar sağlıklı? Bizim burada pazarda adam satmak için kendini paralıyor öyle kapış kapış giden bir ürün değil. Şöyle olur maliyetin çok düşük olur 3-5 ekstra kazanalım derseniz belki olur. Ama öyle her iş anlatıldığı gibi değil. Örneğin ben e-ticaret yapıyorum gelin bir de benden dinleyin bakalım milletin dediği gibi mi?
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    bir ziraat mühendisi ile konuşun yardımcı olur. ayrıca yüzlerce video var. izleyin. zor değil ama dikkat istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.