Adana

Adana’da ölüme terk edilen civcivler yeni yuvasında

11:17 25 Temmuz 2021
Adana’da ölüme terk edilen civcivler yeni yuvasında

Adana’da 4 gün önce kırsal bölgede ölüme terk edilen 300 civcive, çiftçi Zöhre Türkmen sahip çıktı. Türkmen, “Civcivlere gözüm gibi bakacağım. Buna söz veriyorum. Herkesin içi rahat olsun” dedi.

Çukurova ilçesi Kurttepe Mahallesi'nde yaşayan amatör balıkçı Recep Yılmaz, 21 Temmuz akşamı Seyhan Baraj Gölü çevresine terk edilen yüzlerce civcivi görünce Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdi. Bir gün sonra herhangi bir işlem yapılmadığını fark eden Yılmaz, civcivlere sahip çıkılması için sosyal medyadan çağrı yaptı. Bunun üzerine sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu civcivleri, bu küçük canları ölüme terk edenler insanlıktan nasibini almamış. Küçük canları kurtarmak için hemen harekete geçtik. Yetkili arkadaşlarımız küçük canları kurtarmak için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

“YAŞAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Gelişmeler üzerine Çukurova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, civcivleri toplamak için harekete geçti. Bölgeye ulaşan ekipler, ilk olarak ölü civcivleri topladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, "Civcivler buradan güvenli bir ortama götürülecek, karantinaya alınacak. Sahibi çıkmazsa bir çiftçimize sahiplendirip bakımını üstlenmesini sağlayacağız. Civcivlerin yaşaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“HERKESİN İÇİ RAHAT OLSUN”

Toplanan civcivler Çukurova ilçesi Pirili Mahallesi’nde çiftçilik yapan Zöhre Türkmen’e yediemin olarak teslim edildi. 300’e yakın civcive kümesini açan ve bakımlarını üstlenen Türkmen, hayvanların böylece terk edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Civcivlerin aç ve susuz halini görünce vicdanının sızladığını anlatan Türkmen, “Yıllardır hayvanlara bakıyorum. Kanatlı hayvanlar üzerine yaptığım projeyle hibe kazanmıştım. Onların nasıl yetiştirileceğini biliyorum. Civcivlere gözüm gibi bakacağım. Buna söz veriyorum. Herkesin içi rahat olsun. Burada çok mutlular. Beslenince halsizlikleri gitti. Sahibi ortaya çıkarsa 'Onları neden bıraktın?' diye sorarım. Eğer ortaya çıkmazsa onları tamamen sahiplenebilirim” diye konuştu.

CİVCİVLERE ÇOCUĞU GİBİ BAKIYOR

Açlıktan ölmek üzere olan civcivleri gerekli işlemlerin ardından 21 günlük karantina süreci için Türkmen’in çiftliğine getirdiklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Caner Alıç ise, “Örnek çiftçilerimizden olan Zöhre Hanım, bu süreçte civcivlere çocuğu gibi bakmaya başladı. Özenli bir şekilde ilgi gösteriyor. Bu ilgisi için kendisine teşekkür ediyoruz. Biz de hayırsever vatandaşlarımız aracılığıyla yem getirdik. Veteriner hekim arkadaşımızla sağlık taraması yaptık. Civcivlerin şu aşamada sağlığında sorun olmadığını söyleyebiliriz. Bu süreçte sahibi ortaya çıkarsa civcivler, gerekli yaptırımlardan sonra kendisine teslim edilir. Çıkmaz ise özverili davranışından dolayı Zöhre Hanım'a teslim edebileceğiz” dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.