Adana

Sahte polis kimliğiyle 'narkotik uygulaması'na çıktılar, sebepleri şoke etti

17:33 15 Ekim 2021 6 Yorum Var
Sahte polis kimliğiyle 'narkotik uygulaması'na çıktılar, sebepleri şoke etti

Adana’da 25 yaşındaki Hüseyin Ö. Ve kuzeni Yusuf K. sahte kimlik, rozet ve polis telsizi ile narkotik uygulamasına çıktı, yakayı ele verince, “Polis olmayı çok istiyordum. Yıllardır hayalimdi” dedi.

Olay, 12 Ekim günü saat 23.00 sıralarında Seyhan ilçesi Özdemir Sabacı Bulvarı'nda meydana geldi. Yol kenarındaki bankta sohbet eden Adem Demir (20) ile İsa Bal'ın (21) yanına gelen motosikletli iki kişi, polis kimliği ve rozeti göstererek, "Üzerinizde uyuşturucu madde var mı?" diye sordu. Demir ile Bal olmadığını söyleyince bu kişiler, "Sizi buralarda bir daha görmeyeyim" diyerek uzaklaştı.

TELSİZ VE ROZETİ 288 TL’YE ALMIŞLAR

İki arkadaşın şüphelenip ihbarda bulunması üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Olayın yaşandığı bölgede araştırma yapan polis, Hüseyin Ö. ile kuzeni Yusuf K. olduğu belirlenen şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerin yolda buldukları bir polis kimliğini fotokopi çektirerek yanlarında taşıdıkları, polis telsizi ve rozetini de 288 TL'ye satın aldıkları belirtildi.

“SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM” SAVUNMASI

'Dolandırıcılık', 'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Yaralama' suçlarından kaydı bulunan Hüseyin Ö., ifadesinde, "Polis olmayı çok istiyordum. Yıllardır hayalimdi. Polis olmaya hevesli olduğum için bu telsiz ve rozeti üzerimde taşıyorum. Kimseye kendimi polis diye tanıtmadım, menfaat temin etmedim. Suç olduğunu bilmiyordum" dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'Kamu görevini usulsüz olarak üstlenmek' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyuşturucu hırsızlık, gasp, cinayet ve terör suçlarının en başta gelen sebeplerindendir. Devletimiz bu sorunla hem güvenlik boyutunda hem de uyuşturucu tuzağına düşmüş gençlerin rehabilitasyonuyla daha fazla ilgilenmelidir. Örneğin bu gençler yanan ormanların yenilenmesi ve yeni orman alanları oluşturmak için kullanılabilirler.
    Cevapla
  • Uğur ur 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan...milletin cebindeki esrarı beleşten çöker kapar mıyız derdindeler.... Adana tekniği...acılı...
    Cevapla
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    bir bu eksikti
    Cevapla
  • kevser 2 yıl önce Şikayet Et
    adana mi
    Cevapla
  • recep 2 yıl önce Şikayet Et
    şaşırmadım
  • Mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kimlik ve rozetle olmaz adli kontrol şartıyla serbest bıraktık, bir daha ki sefere RUHSATSIZ silah da taşıyın sağa sola ateş edin size herşey serbest. Ama dürüst vatandaş olursan sana herşey yasak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.