Adana

Temizlikçi kıza kabusu yaşattılar! Üzerine şirket kurup 150 bin lira kredi çektirdiler

11:40 02 Temmuz 2022 10 Yorum Var
Temizlikçi kıza kabusu yaşattılar! Üzerine şirket kurup 150 bin lira kredi çektirdiler

Adana’da ofiste temizlikçi olarak çalışan kız adına kurdukları paravan şirket için 150 bin lira kredi çektirip zorla elinden aldıkları öne sürülen 7 zanlı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Yaren T. bir emlakçının yanında işe girdiğini daha sonra kendisine 150 bin lira kredi çektirip onu da silahla tehdit ederek elinden aldıklarını öne sürerek şikayetçi oldu. Bu şikayet üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. İddiaya göre, polisin çalışması sonucunda Yaren T. internet üzerinden yaptığı başvuru sonucu ofis temizliği için Cem A. (30) ile bağlantı kurdu. Ancak Cem A. “Benim şu an elemana ihtiyacım yok ama istersen seni emlakçı arkadaşıma yönlendirebilirim”  dedi.

Genç kız, Mehmet Emin E. (38) ile görüştü ve ertesi gün işbaşı yaptı. Bir süre sonra Mehmet Emin E. Yaren T.’ye,  “Senin adına kredi çekelim, parayı da paylaşırız” teklifinde bulundu.

SAHTE KİRA KONTRATI VE YOKLAMA FİŞLERİ HAZIRLATTILAR

Yaren T., “Bana kredi çıkmaz ki” yanıtına rağmen Mehmet Emin E.  “Sen o işi bize bırak, krediyi biz hallederiz” dedi. Mehmet Emin E. Adana’nın Karaisalı ilçesinde Mal Müdürlüğü’nde görev yapan H.A.’nın da yardımıyla Yaren T. adına internet üzerinden alışveriş imkanı sağlayan bir şirket kurup, sahte kira kontratı ve yoklama fişleri hazırlatıp, çıkarttığı vergi levhası üzerinden de Yaren T. adına özel bir bankadan 150 bin liralık kredi almasını sağladı.

ŞEBEKE 3 AY BOYUNCA ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Para, muhasebecilik yapan Ahmet Ufuk Ş.’nin (45) de yardımıyla Yaren T.’nin hesabına yattı ve bu aşamada devreye; Mehmet Emin E.’nin arkadaşı Mutlu Ş. (40) girdi. Mutlu Ş.  genç kızı silahla tehdit edip, hesabına yatan paranın da eşi Nurten Ş.’nin hesabına yatırılmasını sağladı. Sonra da parayı çekip, kendi aralarında paylaştılar. Mali Büro Amirliği ekipleri, söz konusu şebekeyi 3 ay boyunca adım adım takip etti. Gerekli delilleri toplayan polis, operasyon için düğmeye bastı. Daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı şok baskınlar düzenlendi.

“ACIDIK VE ONA YARDIM ETMEK İSTEDİK”

Operasyonda; Mehmet Emin E., Cem A., Mutlu Ş., Nurten Ş. ve onlarla ortak hareket eden Fatma K., Ahmet Ufuk Ş. ve Ruziye B. gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularından haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen zanlılardan Mehmet Emin E.’nin; “Biz, genç bir kıza acıdık ve ona yardım etmek istedik. Tek amacımız buydu” savunmasını yapması dikkat çekti. 7 şüpheli, ifadeleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • hikmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bu adamlar emlakçılıkçıymış gibi kendilerini meslek iş sahibi gösteriyor.Yazıklar olsun boyuna bosuna tüm adana yüzüne tükürsün.
    Cevapla
  • hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede hırsızlık ve zulüm suç olmaktan çıkmıştır..3ay takip yap zaman ve para harca yakala...Mahkeme dışarı salsın...Adalet mum gibi erimiş...
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar basit mi? Bankadan bırakın krediyi, çek karnesi almak için bile dünyanın evrakı, dünyanın teminatı istenir. Kur şirketi, al krediyi. Yok böyle bir şey
    Cevapla
  • mehmet efe 1 yıl önce Şikayet Et
    e kızım niye çektin krediyi işi bırakıp gideydin ya şimdi uğraş dur
    Cevapla
  • Uydu 1 yıl önce Şikayet Et
    İşi bırakıp gidemez kızlar artık özgür kız onlar,,ama şeytanın kölesi oldu iş kadınları sigara alkol vs.
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç serbest kaldı sistem çok farklı bizde zamanında çekin arkasında 8 cirodan biriydik çek sahte diye arkadaki ciroları yapan herkezin tutukladılar oysa çeki ilk kesen suçluymuş herkes çeki bankaya sorduruyor banka tamam diye onay veriyor velhasıl 21 gün cezaevinde kaldık suçlu olan kişi hiç tutuklanmadı yıllar geçti adliyenin yakınından bile geçmiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.