Adana

Kirasını ödeyemediği için ‘Ev sahibi çelik kapımı çaldı’ demişti, ev sahibi konuştu

15:54 09 Ağustos 2022 14 Yorum Var
Kirasını ödeyemediği için ‘Ev sahibi çelik kapımı çaldı’ demişti, ev sahibi konuştu

Adana’da kiracısının çelik kapısını çalan ev sahibi, 5 aydır kirasını alamadığını, kiracısının apartmanda hırsızlık yaptığını ve kiracısının evden çıkarken evi yakması ihtimaline karşı çelik kapıyı söktüğünü söyledi.

Eşinden yıllar önce boşanan Hacer Kondu (31), yaklaşık 8 ay önce 2 çocuğuyla birlikte merkez Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi’nde Mikail Dede (46) isimli şahsın evini aylık 1200 liraya kiraladı. Ancak Dede, iddiaya göre 5 aydır kirasını ödemeyen Hacer Kondu’nun evden çıkmasını istedi. Kondu ise evden çıkmadı. Hacer Kondu’nun yanına gelen kişilerin apartmanda hırsızlık yaptığının tespit edilmesi, Kondu’nun uyuşturucu madde kullanıp ve satması üzerine apartman sakinleri sürekli Mikail Dede’yi arayıp kiracısını çıkartmasını istedi.

RAHATSIZ OLAN KOMŞULAR EVİNE GİRİP BİRÇOK EŞYAYI SOKAĞA ATTI

Mikail Dede,5 aydır kira alamayan, 4 aydır da elektrik faturasını ödemeyen kiracısını aradı ve yine evden çıkmasını söyledi. Genç kadın bu talebi yine dikkate almayınca geçen Perşembe günü öğle saatlerinde eve gelen Dede, evin çelik kapısını söktürdü. Cumartesi günü ise apartman sakinleri genç kadından rahatsız oldukları gerekçesiyle evine girip birçok eşyayı sokağa attı. Bu sırada apartman sakinleri kendilerine ait birçok eşyayı da evde bulduklarını öne sürdü.

Çelik kapının sökülmesinin haber olmasının ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, çelik kapının kilitlerinin sökülerek geri takılmasına karar verdi ve çelik kapı geri eve takıldı.

KİRACISININ ÇELİK KAPISINI ÇALAN EV SAHİBİ KONUŞTU  

Apartman sakinleri ve ev sahibi Mikail Dede, apartmanın önünde toplanın açıklama yaptı.

Kendisinin mağdur olduğunu öne süren Mikail Dede, “8 ay önce bu kiracı benim evime taşındı. Taşınırken de maddi durumunun yerinde olmadığını söyleyip elektrik aboneliğini de üzerine almadı. 2-3 ay faturayı ödedi ancak 4 aydır elektrik faturasını da ödemedi. Şuanda ben bu kadın nedeniyle icralık oldum. 5 aydır da benim kiramı da ödemiyor. Burada da hep komşuları rahatsız ediyormuş. Evi saatlik, gündelik fuhşa kiralıyormuş. Beni hep apartman sakinleri rahatsız ediyordu” diye konuştu.

“KORKUDAN EVİMİ YAKARSA DİYE KAPIYI SÖKTÜM”

Hacer Kondu’nun geçmişte ayrıldığı evleri yaktığını, çelik kapıyı da bu sebeple söktürdüğünü söyleyen Mikail Dede, “Ben bu kadının geçmişte taşındığı evleri yaktığını duydum. Bu sebeple korkudan, evimi yakarsa hemen müdahale edilsin diye kapıyı söktüm. Tüm buradaki insanlar ondan şikayetçi. Ben de bu evimi kiraya verip başka yerde kirada oturuyorum. Oradaki ev sahibimi mağdur etmeyim diye kızımın dershane parasını yatıramadım. Ben mağdur oldum” dedi.

“BUNLAR YÜZÜNDEN KIZIMIN SÜTÜ KESİLDİ”  

Apartman sakinlerinden Elif Avuçcu ise Kondu’nun üst katında oturan kızı Özgenur Özdemir’in yeni doğum yaptığını ve korkudan sütünün kesildiğini söyledi. Avuçcu, “Her gün bu kiracıya birileri geliyor. İçiyorlar ve küfür edip bizim evlerimize tırmanıyorlar. Benim kızımın sütü kesildi. Bizim evimizin elektriğini kaçak kullanıyor. Biz şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan apartman yönetim kurulu da karar alarak Hacer Kondu’yu evden çıkartmak için girişimlere başladıklarını söyledi.

 

YORUMLAR

14 Yorum Var
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberlerde kadını mazlum gösteriyorlardi. Vaybe boşanmış kadın olunca hemen medya ilgi gösteriyor.bide kadını eski kocası taciz etse kadını evden hayatta çıkaramazsın. Hakime eski kocam tehdit ediyor dediği zaman iş bitmiştir.evin tapusunu dahi verir hakim.
    Cevapla
  • vtd3434 1 yıl önce Şikayet Et
    ev sahibim iyi insan kirasını günü gününe öderim zam mı yüzde 25 yapar aynı apartmanda aynı ev benim kiramın iki katı Allah ev sahibininde insaflısını versin.Vicdan sahibi tüm ev sahiplerine selam olsun.
    Cevapla
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek kiraya vermiştir aç gözlü Şimdide bahane uyduruyor bence Beter olun aç gözlü mahlukatlar
    Cevapla
  • Yargıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Kötü söz ve beddua döner sahibini bulur haberi okuyupda okuduğunu anlamayan dursun
  • Ali Baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Manyak mamyak kouşma
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne biliyorsan da konuşuyorsun okumuyormusn haberi. Kiracı belali
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    bi nedenide iyi bir kontrat yapılmaması,noterden kontrat yapacan,şart koyacan,şartlara uyulmassa verecen mahkemeye,ama vergien kaçırmak için ivedi geçersiz düzmece bir kontrat yaptıysan,yada yapmadıysan işin zor.
    Cevapla
  • Türkçe 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapacan değil, yapacaksınız. Şart koşacan değil, şart koşacaksınız. Verecen değil, vereceksiniz. Türkçeyi adam gibi kullanın lütfen...
  • yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim bir kiracım da sonradan evi dönmelere vermiş. Evde kalanın haddi hesabı yok. Uyuşturucu satıyorlar diye polise şikayete gidiyoruz savcıdan arama kağıdı çıkartman lazım adam senden evi kiralamış karışamazsın dedi. Mahkeme kararıyla zor çıkarttık evin tüm kapıları delik deşik. tavana yazı yazmışlar 5 kat boya ile kapatamadı tavanı yeniden alçı yaptırdık. Malınla rezil oluyorsun. Polis karşıdaki çirkefse ilgilenmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.