Adana

Ukrayna’dan gelen Hanna Müslüman oldu: İsmi artık ‘Alya Ceylin’

10:50 02 Eylül 2022 9 Yorum Var
Ukrayna’dan gelen Hanna Müslüman oldu: İsmi artık ‘Alya Ceylin’

Ukrayna’dan Adana’ya gelen Hanna Standık, islamiyetin bütün güzelliğini gördüm diyerek Müslüman oldu. Adana İl Müftülüğü’nde Kelime-i Şehadet getiren Hanna’nın yeni ismi de ‘Alya Ceylin’ oldu.

Adana'da yaşan Ukrayna vatandaşı Hanna Standık, yıllardır araştırdığı İslam dininin tüm güzelliklerini benimseyerek Müslüman oldu. Adana İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida merasimi Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Standık'e, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından İslam dininin temel  esasları ve Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) hakkında bilgiler verildi. Kelime-i Şehadet getiren Hanna'nın yeni ismi de 'Alya Ceylin' oldu.

"KENDİ HÜR İRADESİYLE BAŞVURDU"

Müftü Taşcı, Standık’I-ın kelime-i şehadeti getirerek Müslüman olmasından duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirerek, “Hanım kardeşimiz bugün kendi hür iradesiyle müftülüğümüze başvurdu ve biz de gerekli işlemleri yaptık. Bugün şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu” ifadelerini kullandı.

Müftü Taşcı, “İslam’ı seçerek Müslüman olan Alya Ceylin kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğine ve severek yaşayacağına onunla huzur bulacağına inanıyorum” dedi. 

DAHA HUZURLU VE MUTLU HİSSEDİYORUM

Müslüman olduktan sonra Alya Ceylin ismini alan Standık ise, Müslüman olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “İslam dinini araştırarak öğrendim ve hiçbir baskı altında olmadan kendi hür irademle İslamiyet’i seçtim. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum. Kelime-i Şehadet getirdiğimde hissettiğim duygu selini ve mutluluğu anlatamam içimdeki sevinç ile gözyaşlarımı tutamadım. Uzun zaman önce Müslüman olmaya karar vermiştim. Kendim İslam dinini araştırdım. İslam dininin bütün güzelliğini gördüm. Müslüman olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

Merasim Standık’nın Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından Müftü Mehmet Taşcı'nın yaptığı dua ile son buldu.

Alya Ceylin’i tebrik eden Taşcı, Müslüman olduktan sonra "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar takdim etti.

 

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Mümine 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah nasip etmiş, seçmiş Alya Ceylin kulunu. Bazen peygamber ocağından kafir evlat çıkarken, bazen de kafir evinden müslüman evlat çıkıyor. Rabbim imana erdikten sonra sapıttırmasın. Evlatlarımızı İslam ile şereflendirsin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Türük 1 yıl önce Şikayet Et
    evlilik için mi acaba islam kabul ediliyor?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    allah kabul etsin hoş geldin sefalar getirdin bacım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sayılarını artırsın
    Cevapla
  • MERT 1 yıl önce Şikayet Et
    yanındaki bayan da bizim müslüman dır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.