Adana

Amerikalı Jeoloji mühendisi David müslüman oldu: "Bağlılıklarından çok etkilendim"

14:56 14 Eylül 2022 21 Yorum Var
Amerikalı Jeoloji mühendisi David müslüman oldu: "Bağlılıklarından çok etkilendim"

Adana’da Çukurova İlçe Müftlüğüne başvuru yapan Amerikali Jeoloji Mühendisi David Benjamin Müslüman oldu. Düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getiren David, ismini de ‘Davut’ olarak değiştirdi.

Amerika’da yaşayan Jeoloji Mühendisi David Benjamin, Müslüman arkadaşlarının yaşantılarından etkilenerek, kendi isteği ile Müslüman olmaya karar verdi. Çukurova İlçe Müftülüğüne yapılan başvuru sonucu David Benjamin, Ramazanoğlu Camii'nde düzenlenen ihtida töreninde Müftü Kadir Demirlenk’ın rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İhtida töreninde Ramazanoğlu Camii Müezzin Kayyımı Ramazan Topak, Al-İmran Suresi’nin 8 ve 9. ayetlerini tilavet etti.

"ÇOK ŞÜKÜR ARTIK MÜSLÜMANIM"

David Benjamin, “Hiçbir inancı benimsemiyordum. Birçok; Budist, Şinto, Hıristiyan ve Müslüman arkadaşlarım vardı. Müslüman arkadaşların yaşantılarından, birbirlerine olan bağlılıklarından çok etkilendim ve İslamiyet'i araştırmaya başladım. Sonrasında ise Müslüman olmaya karar verdim. Burada çalışmaktan dolayı mutluyum ve çok şükür artık Müslümanım” dedi.

Okunan ayet-i kerimelerin mealinin paylaşılmasının ardından Müftü Kadir Demirlenk, İslam'ın iman ve ibadet esasları hakkında David Benjamin’e bilgi verdi.

"BUGÜN İSLAM İLE ŞEREFLENMESİNE VESİLE OLDUK"

Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, törende yaptığı konuşmada, “Bu kardeşimiz İslamiyet'i araştırarak ve arkadaşlarından Müslümanlığın güzelliğini görmüş, komşularının İslami hayatlarındaki örf, adet ve geleneklerini görmüş, İslam'ın hak din olduğuna karar vermiş. Bugün İslam'la şereflenmesine vesile olduk, tanıklık ettik. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kelime-i Şehadet getirdikten sonra yapılan duanın ardından David Benjamin’e Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından İngilizce Kur'an-ı Kerim meali, itikat, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed’in Hayatı adlı kitaplar hediye edildi.

Davut’a Müftü Demirlenk, ‘İhtida Belgesi’ takdim etti.

YORUMLAR

21 Yorum Var
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    adından anlaşılacağı üzere yahudi asıllı. bunların oyunları çok olur. dikkatli olmak lazım. kalbini yarıp bakmadım, gerçekten inandıysa akıllı birisiymiş
    Cevapla
  • Su gibi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ilk önce kendine bak. kendini düzelt. kalplerdekini birtek Allah bilir.
    İlk beğenen sen ol
  • Türkiye sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı mübarek olsun Rabbim daim kılsın
    Cevapla
  • kaf.kum.çık. 1 yıl önce Şikayet Et
    Alah daim sağlık ve sıhhat versin inşaallah.
    Cevapla
  • harun 1 yıl önce Şikayet Et
    mubarek olsun.
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    dikkat etmekte fayda var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.