Adana

Adana'da şaşırtan görüntü! Klimanın mucidi anısına tatlı dağıttılar

14:09 19 Temmuz 2023 17 Yorum Var
Adana'da şaşırtan görüntü! Klimanın mucidi anısına tatlı dağıttılar

Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı Adana’da bir grup vatandaş, klimanın icat edilişinin 121’inci yıl dönümü nedeniyle Amerikalı mühendis Willis Haviland Carrier anısına tatlı dağıttı.



Afrika ve Basra sıcak hava ataklarının ardından üçüncü sıcak hava dalgasının beklendiği günlerde Adana’da gölgede 40 dereceyi aşan kavurucu sıcaklar yaşamı olumsuz etkiledi. Yaz ayını bölgedeki serin yaylalarda veya yazlıklarda geçirme imkanı olanlar kentten ayrıldı. İmkanı olmayanlar ise mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayarak ev ve iş yerlerindeki klimalar sayesinde serinliyor. Bir grup vatandaş, 17 Temmuz 1902 yılında icat edilen klimanın Amerikalı mucidi mühendis Willis Haviland Carrier’i anmak için Çukurova ilçesi Bülent Angın Bulvarı’nda bölgedekilere kaymaklı kadayıf dağıttı. Carrier'in fotoğrafının bulunduğu pankartı görüp, klimanın icadının 121’inci yılında ünlü mucide dua eden edenler, dünyanın en önemli buluşlarından birine imza attığını söyledi.

Klimanın icadının adeta bir mucize olduğunu söyleyen Mehmet Saygın, “Özellikle Adana halkının gerçekten klimaya çok ihtiyacı var. Böyle bir icadı yaptığı için Allah kendisinden razı olsun. Klima olmasaydı çok sıkıntı yaşardık, yatamazdık, uyuyamazdık” dedi. Saygın, tatlı dağıtan vatandaşlara da teşekkür etti. 

YORUMLAR

17 Yorum Var
  • elın mışk 9 ay önce Şikayet Et
    Mümin 50.Ayet: (Bekçiler:) «Size kendi peygamberleriniz apaçık belgelerle gelmez miydi?» dediler. Onlar: «Evet» dediler. (Bekçiler:) «Şu halde siz dua edin» dediler. Oysa kâfirlerin duası, çıkmazda olmaktan başkası değildir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • elın mışk 9 ay önce Şikayet Et
    Rad 14.Ayet: Hak olan çağrı (dua, ibadet) yalnızca O´na (olan) dır. Onların Allah´tan başka çağırdıkları ise, onlara hiç bir şeyle cevap vermezler. (Onların durumu) yalnızca, ağzına gelsin diye, iki avucunu suya uzatan(ın boşuna beklemesi) gibidir. Oysa ona gelmez. Küfre sapanların duası, sapıklık içinde olmaktan başkası değildir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Klimalar asıl bu iklim dengesini bozan unsurlardan biri. Okuyun azıcık. En azından evlerinizde ter içinde kalın saat başı üstünüzü değiştirin ama klima kullanmayın. Hem terleyip vücuttaki toksiği atarsınız. Hem de 20 sene sonra havanın 60 derece olmasına sebep olmamış olursunuz.
    Cevapla
  • yasın 9 ay önce Şikayet Et
    Bu sıcakların sebebi klima zaten
    Cevapla
  • AdanaLıKardeşiniz 9 ay önce Şikayet Et
    Ah ah nemli sıcaklarda başladı kuru sıcakların devamında acaba kentimizi gökyüzünden serinletebilirmiyiz sıcak yaz günlerinde klimada hastalığa davetiye çıkarabiliyor aman altında yatmayınız.Bazen düşünüyorum eski dönemlerde insanlar nasıl yaşam sürmüşler dolap yok klima serinletici seviyorum şehrimi kentimin güzel insanlarını kentimizi serinletmemiz gerekli 1998 sıcağı unutulmaz.
    Cevapla
  • Orhan0708 9 ay önce Şikayet Et
    Eski insanlar zamanında küresel ısınma, sera gazları, beton binalar, simsiyah asfaltlar da yoktu. Eeeeeeeee enflasyon, faturalar, lüks tüketim de yoktu. Azıcık aşım kaygısız başım deyip tevekkülle ve kanaat ile geçiniyorladı. Biz yörükler yaylalara göçüp, yazı yaylakta geçiriyorduk. O kadar da zor değildi hayat... Hatta yayla hayatı bir başka güzeldir de...
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.