Adana

Kiracısı evden çıkmadığı için evlenemiyor

12:55 28 Temmuz 2023 13 Yorum Var
Kiracısı evden çıkmadığı için evlenemiyor

Adana Yüreğir'de bir kişi, evini kiraladığı kiracısı evden çıkmadığı için evlenemiyor.

29 yaşındaki Ebubekir Dündar, 4 sene önce merkez Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’nde bir apartman dairesi satın aldı. Ancak genç adam borçları olması nedeniyle daireyi 2 sene önce 3 çocuk annesi T.S.’ye kiraya verdi. İlk sene kiracısıyla sözleşme yapan Dündar, geçen sene ise sözleşme yapmadan 12 bin TL karşılığında evini kiraya verdi. Ancak Dündar, geçen Mayıs ayında kiracısına, "Ben evleneceğim. Haziran ayında süreniz doluyor, evden çıkmanız lazım" dedi.

"Ev bulamadım, evden çıkamam"

Kiracı T.S., Haziran ayında evden çıkacağını söyledi. Haziran ayında ise genç kadın bu sefer, "Benim yasal hakkım var. Evden beni çıkartamazsınız. Ben ev bulamadım. Kiralar çok yüksek" diyerek evden çıkmadı. Bunun üzerine ev sahibi ve kiracı arasında tartışma yaşandı.

Yaşananları anlatan Ebubekir Dündar, "Burası benim evim ancak kiracım evden çıkmıyor. Ben evleneceğim, hazırlık yapacağım ama evime geçemiyorum. Borcum vardı diye evimi kiraladım. Geçen sene de sözleşme yapmadım. Evden çıkmasını istiyorum ama çıkmıyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Kiralar evet artmış ben de evim varken kirada oturmak istemiyorum" dedi.

Kiracısı tarafından tehdit edildiğini söyleyen Dündar, "Ben aradığımda beni tehdit etmeye başladı. Başka kişiler de beni arayıp, ‘siz bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz? Mersin'den geleceğim size göstereceğim’ diyor. Bu konuda bir çözüm bekliyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • ilker 9 ay önce Şikayet Et
    şimdi bu kiracıyi vursa bir sinirle suçlu kim. defolup gidin köyünüze bu tip kiracilar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Boş yorum yapmayın yok evler artık kiracılarınmış da bilmem ne sanki evleri babanızın hayrına veriyorsunuz kiracı varsa bedelini ödeyip oturuyor kardeşim vermeyin o zaman 12 bin lira kiramı olur 15 bin 20 bin kiramı olur kardeşim insanlar ne kadar maaş alıyorki ev sahibi olmanız haklı olduğumuz anlamına gelmez
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • çankırılı ismail 9 ay önce Şikayet Et
    senin evlenmeye niyetin yok bence. başka ev mi yok
    Cevapla
  • RCP 9 ay önce Şikayet Et
    boş yapmayın arkadaş.kimse kimsenin malının değerine şerh koyamaz sistem yanlış kimse zoraki kiracıyı tutmaz işine gelen oturur işine gelen çıkar gider.EĞER hakkaniyet olacak ise bu ortamda %25 nedir her 2 3 ayda tüm ürün gruplarına 20 25 fiyat artışı geliyor bu ortamda yazıktır günahtır insanlara zulmetmeyin vallahi hesabı çok çetin olur heleki kul hakkı
    Cevapla
  • Mete 9 ay önce Şikayet Et
    Sanki kiracılar yüzbinler kazanıyor neyin kul hakkından bahsediyorsun asıl kul hakkı yiyenler ev sahipleri
    İlk beğenen sen ol
  • ha ha ha 9 ay önce Şikayet Et
    demek aga kadin programi bakmiyor baksa bir daha asla evlenmek istemez bir kac ay bak kadin programi sonra karari ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.