Adana

200 bin lira borç bırakıp, 8 çocuğunu terk etti

12:20 12 Aralık 2023 10 Yorum Var
200 bin lira borç bırakıp, 8 çocuğunu terk etti

Adana’da evini ve arsasını satan bir adam, eşini ve 1’i engelli 8 çocuğunu 2 sene önce terk ederek kayıplara karıştı.

Tarım işçisi Ayşe (44) ve Yahya (49) Kaya çifti, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi’nde 1’i görme engelli 8 çocuklarıyla birlikte yaşarken, 2 sene önce Yahya Kaya ev ve arsalarını sattı. Daha sonra Yahya Kaya, eşini ve çocuklarını yine aynı mahallede bulunan eşine ait arsanın içerisinde bulunan, elektriği dahi olmayan depoya bırakıp ortadan kayboldu.

200 bin lira borç bıraktı

İddiaya göre, Yahya Kaya ortadan kaybolurken eşine de 200 bin lira borç bıraktı ve genç kadın çalışarak borcun yarısını ödedi. Çevredekilerin yardımıyla geçimini sürdüren kadın bir şoku da geçen ay yaşadı.

Boşanmak istiyor

Yahya Kaya 2 yılın ardından ilk kez, evli olan kızı Zehra’yı arayarak, ‘annenden boşanmak istiyorum, çok acil işlemleri başlatsın’ deyip telefonu kapattı ve tekrardan Yahya Kaya’ya ulaşılamadı. Ayşe Kaya, şimdi bir an önce eşinden boşanmak ve kendisine bıraktığı borcun ödenmesini istiyor.

Çocuklar okula gitmek istiyor

Çiftin çocukları da oturdukları yerde adres beyanı bildiremedikleri için okula gidemiyor. Anne, çocuklarını da okula gönderebilmek için adres beyanı bildirebileceği bir evde oturmak istiyor.

"Babam bizleri bırakıp gitti"

Çiftin çocuklarından 14 yaşındaki Cevriye Kaya, "Babam bizleri bırakıp gitti ve 2 senedir biz burada kalıyoruz. Arsamız vardı sattı, evimizi sattı. Ben ve kardeşlerim okula gitmek istiyoruz. Babamız ne yaptı hiç bilmiyoruz. 200 bin lira borç bıraktı babamız bize ama annem yarısını çalışarak ödedi" ifadelerini kullandı.

"Boşanmak istiyorum"

Eşi giderken kendisine hiçbir şey söylemediğini anlatan Ayşe Kaya, "Bana çok hainlik yaptı. 200 bin lira borç bıraktı kaçıp gitti. Bu depo benim. Mahkemeye verip boşanmak istiyorum ama avukata verebilecek para dahi yok. Boşanmak istiyorum" dedi.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • Hüseyin- 4 ay önce Şikayet Et
    8 cocuk dünyaya getirmek sorumsuzluk degilmi ? okula bile gönderemedigin cocuklar ilerde ne olucaklar .Bunlarin topluma faydasindan fazla zararlari var.// babasi-kendiniz kimsiniz.borcu ne icin aldiniz ?
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allah bu kadına yardim etsin bûyle hayin kocalar rezil rusvay etsin devlet bu çucuklari yardım etsin
    Cevapla
  • Vanlı Gökhan 4 ay önce Şikayet Et
    bu adam nereli
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Aydemir. 4 ay önce Şikayet Et
    Yas 44 ..8Tane cocuk buzamanda.Allah kolaylik versin. 8 cocugu yapana Kadar adamin hayirsiz oldugunu anlamadin mi,
    Cevapla
  • Tm yahuu 4 ay önce Şikayet Et
    Bu Adam kim - Nerdeee .?? Hele bir ziyaret edek - Bir ihtiyacı var mı diye .!! Mazlumu getirin bana .!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.