Adıyaman

Adıyaman’da "Tarla Günü" etkinliği

18:03 04 Eylül 2015
Adıyaman’da "Tarla Günü" etkinliği

Adıyaman Valisi Demirtaş: "Vatandaşlarımız artık kuru tarımı bırakmaktadır, daha bilinçli üreticilerimiz var"

Türkiye'nin önemli badem üretim merkezlerinden olan Adıyaman'da badem hasadı başladı.

Kahta ilçesine bağlı Tuğlu köyü Yeşil Direk mezrasında  düzenlenen badem hasadı nedeniyle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Adıyaman Valisi Mahmut  Demirtaş,  bir  gurur tablosu ile karşı karşıya olduklarını  ifade etti.

Türkiye'nin badem üretiminde  7. sırada  olduğunu  ve ileriki yıllarda bademin merkezinin Adıyaman olacağını vurgulayan Demirtaş, "Adıyaman’da nar üretimi var fakat  bekletme imkanı kısıtlı olduğu için istenilen seviyeye  gelmedi. Bademin ise böyle bir sorunu yoktur. Vatandaşlarımız artık kuru tarımı bırakmaktadır. Artık daha bilinçli üreticilerimiz var. Bugün burada olmamız onun en büyük göstergesidir" diye konuştu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Adil Alan ise bu etkinliğin ve çalışmaların bir ilin kaderini değiştireceğini, hububatı  bırakıp  çiftçinin badem ve meyveye  yönelmesinin sevindirici olduğunun altını çizdi.

Son yıllarda meyvecilik alanında  çok güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Alan, "2009 yılında ülkemizde  toplam 174 bin dekar iken 2014 yılında 270 bin dekara çıktı. Adıyaman’da 22 bin dekarlık badem alanıyla Türkiye sıralamasında ikinci sıradayız. Hedefimiz yılda 10 bin dekar ile  birinci  sıraya  gelmektir. Fakat bademlerimiz  tam üretim seviyesine gelmediği için şimdilik üretimde 18. sırada bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Alan, Adıyaman’da badem işleme tesisi kurulduğu taktirde bölgesel gelişme farkının kapanacağını sözlerine ekledi.

Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım da devletin çiftçinin yanında olmasının verdiği güveni ve mutluluğu yaşadıklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmalardan sonra  Vali Demirtaş ve beraberindekiler badem hasadı için tarlaya gitti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.