Adıyaman

Adıyaman'da yolcuların dolandırıldığı iddiası

16:14 28 Eylül 2015
Adıyaman'da yolcuların dolandırıldığı iddiası

Bayram üzeri bilet satan bir firmanın otogardaki yerini kapattığını gören vatandaşlar, dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu

Adıyaman'da şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs firmasının, yolcuları dolandırdığı ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, kentte yaklaşık 5 ay önce şehirlerarası yolcu taşımaya başlayan otobüs firması, yolculara bayram üzeri bilet sattıktan sonra otogarlardaki yerini kapattı.

Bayram sonrası tatil dönüşü otogara gelen vatandaşlar, firmanın şubesinin kapalı olduğunu görünce polise başvurdu.

Merkez başta olmak üzere Kahta ve Gölbaşı ilçelerinden Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illere bilet alan yaklaşık 700 kişi bulunduğu öğrenildi. 

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firmanın sahiplerine ulaşmaya çalışıyor.

Kahta Otogar Müdürü Orhan Demirgüç, firmanın 4 ay önce yer kiraladığını belirterek, belediyeye ödeme yapılmaması nedeniyle firmanın tabelasını indirdiklerini ve yerlerinin mühürlendiğini söyledi.

Demirgüç, mağdur olan Kahtalı 200 kişi için hukuki süreci başlattıklarını ifade etti.

Tatilini Adıyaman'da geçirmek için İstanbul'dan kente gelen Abuzer Karakuş, dönüş için firmadan bilet aldıklarını ancak firmayı bulamadıklarını kaydetti.

Adıyaman'dan Ankara'ya dönüş bileti alan Mustafa Koç da firmanın kapalı olması dolayısıyla bugün işe dönemediklerini belirterek, "Umarım işten çıkartılmayız. Şikayetçi olduk. Bizim gibi yüzlerce insan var. Biletler sahte diyorlar" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.