Adıyaman

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

20:49 22 Ekim 2015
AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

"Peygamber Efendimize hakaret içeren bir afişin HDP tarafından bu bölgede seçim malzemesi olarak kullanılması haksızlık, hadsizlik ve saygısızlıktır"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Peygamber Efendimize hakaret içeren bir afişin HDP tarafından bu bölgede seçim malzemesi olarak kullanılması haksızlık, hadsizlik ve saygısızlıktır" dedi.

Genel seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Aydın, Diyarbakır’da DBP’li Yenişehir Belediyesi tarafından bilboardlara asılan afişin, "Müslüman mahallesinde salyangoz satmak" olduğunu söyledi.

Ahmet Aydın, afişin izahının mümkün olmadığını belirterek, "Peygamber Efendimize hakaret içeren bir afişin HDP tarafından bu bölgede seçim malzemesi olarak kullanılması haksızlık, hadsizlik ve saygısızlıktır. Pervasızlığın geldiği noktadır. Bunun izahı asla mümkün değildir" diye konuştu.

Afişin mütedeyyin bölge halkına yapılan bir saldırı olduğunu dile getiren Aydın, "Onların daha önceki seçim stratejilerini biliyoruz. Onlar iktidara geldiklerinde Diyanet İşleri Başkanlığını ve din dersini kaldıracaklarını söylüyorlar. Bunlar kıblelerini şaşırmış. Kıblelerini şaşıran insanların geleceği hadsiz durumunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ahmet Aydın, afiş hakkında AK Parti olarak hukuki süreci başlattıklarını, yapılan bu saygısızlığın takipçileri olacaklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.