Adıyaman

Yüzen Adalar ziyaretçilerini bekliyor

10:49 28 Ekim 2015
Yüzen Adalar ziyaretçilerini bekliyor

HAKAN FURKAN - Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde Çat Barajı üzerinde bulunan Yüzen Adalar'ın turizme kazandırılması çalışmaları tamamlandı.

Her mevsimde ayrı bir güzelliğe dönüşen bölgenin turizme kazandırılması için çalışma başlatan Çelikhan Kaymakamlığı, yerli ve yabancı turistlerin gelip vakit geçirebileceği alana kamelyalar, oyun parkları, konukevi, piknik alanları ve halı saha yaptı.

Adıyaman ve Malatya başta olmak üzere bölge illerden ziyaretçilerin ilgisini çeken alanda, vatandaşlar bir yandan doğal güzelliği seyrederken bir yandan da baraj göletinde balıklarını tutmanın keyfini çıkartabiliyor.

Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alternatif turizmi Çelikhan'a kazandırmak adına birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) desteğiyle projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Kaya, projenin 2 yıl önce kabul gördüğünü ve ilk aşama olarak reaksiyon alanı düzenlenerek, çevre yolları, çevre duvarları ve kamelyalar yapıldığını hatırlattı.

Bu kamelyalarda vatandaşların gelip piknik yapabildiğini belirten Kaya,  "Restorasyonumuzu tamamladık. İnşallah bundan sonra vatandaşımızın ilgisi artacaktır. Yaklaşık 1,3 milyonluk proje bütçemizin 1,2 milyonunu harcadık ve yüzde 95 düzeyinde projemizi gerçekleştirdik" dedi.

Ramazan ayında özellikle bu piknik alanlarına çok sayıda vatandaşın gelip Çelikhan'da iftarını açtığını anımsatan Kaya, bu bölgenin yazın iklim açısından serin olması nedeniyle insanların tercih ettiği bir yer olduğunu bildirdi.

Bölgenin yayla havasının olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Maviyle yeşilin birleştiği yer olduğu için vatandaşımız çok tercih ediyor. İnşallah bundan sonra da restoranımız faaliyete girdiği zaman ailece buraya gelip isterlerse kendileri pikniklerini yapabilecekler. Gençlerimize yönelik bu alanı kullansınlar diye alt tarafta bir kapalı halı sahamızı inşa ediyoruz. Bu 15-20 güne bitecek. Tesisimiz güzel bir şekilde halkın hizmetine sunulacaktır."

- Ajanstan 1 milyon 350 bin liralık destek 

İKA Adıyaman Koordinatörü Onur Yıldız ise projeye 1 milyon 350 bin liralık bir destekte bulunduklarını anlatarak, ajansın yüzde 55 oranında bir desteğinin olduğunu dile getirdi.

Proje sayesinde Çelikhan'a çok güzel bir tesis kazandırdıklarını vurgulayan Yıldız, "Bu reaksiyon alanıyla bölge illerinden turistlerin geleceğini düşünüyoruz. Projemizin gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Çelikhan'la ilgili çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.