Adıyaman

Nemrut Dağı beyaza büründü

12:50 05 Aralık 2015
Nemrut Dağı beyaza büründü

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve "Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak nitelendirilen Nemrut Dağı karla kaplandı

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve "Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak nitelendirilen Nemrut Dağı beyazlar içindeki görüntüsüyle yerli ve yabancı tursitleri ağırlıyor.

Kahta ilçesinde 2 bin 150 metre yükseğindeki Nemrut Dağı, kış mevsiminde beyazlar içindeki görüntüsüyle ziyaretçilerini eşsiz manzarasıyla büyüledi.

Kommagene Kralı Antiochus Theos tarafından M.Ö. 62 yılında yapılan ve "Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilinen Nemrut Dağı ören yerindeki heykelleri karlar içinde bulan turistler, fotoğraflar çekerek bu anı ölümsüzleştirdi. 

Avusturya’dan Türkiye’ye gelen Desia Lotto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nemrut’u defalarca ziyaret etmesine rağmen kış mevsiminde ilk kez buraya geldiğini söyledi.

Nemrut’tun karlar altındaki manzarasının büyüleyici olduğunu dile getiren Lotto, herkesin bu güzelliği görmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul’dan Nemrut Dağı'na ziyarete gelen Ahmet Bayram ise gördüğü manzara karşısında çok etkilendiğini, heykelleri beyazlar içinde görmenin anlatılamaz olduğunu ifade etti.

Hakan Akel de karlar altındaki Nemrut'ta güneşin doğuşunun, batışının daha güzel ve görülmeye değer olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.