Adıyaman

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mengütaycı:

16:20 05 Aralık 2015
Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mengütaycı:

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mengütaycı, "Birileri kan ve gözyaşı sendikacılığı yaparken, bizler analar ağlamasın, gözyaşı dökülmesin sendikacılığı yapıyoruz" dedi.

Mengütaycı, Büro Memur-Sen genel başkan yardımcıları Vecdi Yanbaz ve Nihat Tunç, Adıyaman'da sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Mustafa Mengütaycı, konuşmasında, diğer sendikaların etnik kimlik üzerinden, kendilerinin ise kardeşlik kimliği üzerinden sendikacılık yaptıklarını belirtti.

Kendilerinin tehdit değil, teklif sendikacılığı yaptığını ifade eden Mengütaycı, "Sendikacılığımızla kamu çalışanlarına kazandırdığımız gibi ülkemiz insanlarına da kazanım sağlıyoruz. Diğerleri millete kazan kaldırma derdindeyken, Memur Sen olarak kazanım derdindeyiz. Birileri kan ve gözyaşı sendikacılığı yaparken, bizler analar ağlamasın, gözyaşı dökülmesin sendikacılığı yapıyoruz. Artık bu kan ve gözyaşı durmalı. Bizlerin derdi bu" diye konuştu.

Yanbaz ise Memur-Sen'in 850 bin üyesiyle tüm sendikaların toplam üye sayısına ulaştığını söyledi. 

Sendikayı 11 iş kolunda genel yetkili sendika haline getirdiklerini dile getiren Yanbaz, şöyle devam etti:

"Memurların sözleşmeli veya başka bir statüye getirilmesine yönelik iş güvencelerinin ellerinden alınacağına yönelik haberlere itibar etmeyin. Vizyonumuz gereği memurun iş güvencesinin güvencesi Memur Sen'dir. Bu noktadan hareketle biz 850 bin üyemizle buna müsaade etmeyeceğiz."

Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç da toplu sözleşme kazanımlarına değinerek, memurların haklarını iyi bir şekilde savunduklarını bildirdi.

Memur Sen'in kırmızı çizgisinin belli olduğunu vurgulayan Tunç, "İş güvencisi Memur Sen'in kırmızı çizgisidir. Tabii ki 657'nin iş güvencesine dokunmadan bir şeyler yapabilmenin çalışmasını veriyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.