Adıyaman

Adıyaman'da şap karantinası

13:41 23 Aralık 2015
Adıyaman'da şap karantinası

Kahta ilçesinde bir köy karantina altına alındı, ilçedeki hayvan pazarı geçici olarak kapatıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, şap hastalığı görülmesi nedeniyle Çamlıca köyünde karantina uygulaması başlatıldı.

Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri Can ile Belediye Zabıta Müdürü Hasan Çetinkaya ilçedeki hayvan pazarında incelemelerde bulundu. 

Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazara il dışından gelen ve karantinadan haberi olmayan yetiştiricilere şap hastalığı ve uygulama hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Çamlıca'daki rutin inceleme sırasında şap hastalığına rastlandığını belirten Can, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile ilgili yönetmenlik çerçevesinde yapılan toplantı neticesinde hayvan pazarının kapatıldığını kaydetti.

Can, şap hastalığı nedeniyle köyün karantina altına alındığına dikkati çekerek, hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

İlçeye hayvan giriş ve çıkışının da kontrol altına alındığını dile getiren Can, "Usulüne uygun aldığımız numuneler, Şap Enstitüsüne gönderildi. Hayvan pazarı bir ay süreyle geçici olarak kapatıldı ve hayvan nakliyeleri durduruldu. Hastalığın yayılmasını önlemek için hemen yeni aşılar yapılmaya başlandı" diye konuştu. 

Can, şap hastalığı nedeniyle uygulanan karantinanın son hastanın iyileşmesinden sonra veteriner hekimlerinin kontrolü ve dezenfeksiyon çalışmalarının ardından kaldırılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.