Adıyaman

Adıyaman'da KBRN tatbikatı

17:25 25 Aralık 2015
Adıyaman'da KBRN tatbikatı

Gerçeğini aratmayan tatbikata AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık görevlileri katıldı

Adıyaman'da Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Adıyaman İtfaiyesi ve 112 Acil Servis görevlilerinin katılımıyla Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN) tatbikatı yapıldı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki tatbikat gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği hastane bahçesinde kimyasal gaz salan şüpheli bir şişenin bulunması ve 2 personelin temizlik esnasında bu gazdan etkilenmesi üzerine ekipler harekete geçti. 

Olay yerine gelen sağlık görevlileri ilk olarak çevre güvenliği aldı. Daha sonra AFAD görevlileri sıcak alanda özel kıyafetleriyle olay yerinde inceleme yaptı. Gazdan etkilendiği düşünülen şahıslar AFAD ekipleri tarafından ılık alana taşındı. Ekipler, alanı ilaçla dezenfekte etti.

Burada yapılan çalışmaların ardından şahıslar hastane içerisinde özel yalıtımlı odalara alınarak, kontrolleri yapıldı.

Tatbikat ile ilgili bilgiler veren UMKE Adıyaman Sorumlusu Filiz Aslan, tatbikatta ekiplerin şahıslar üzerinde bütün tıbbi müdahaleyi gerçekleştirdiğini belirtti.

Hastane KBRN Koordinatörü Dr. İbrahim Tunç da ilk kez KBRN tatbikatı yaptıklarını ifade ederek, "İnşallah gerçeği karşımıza gelmez. Umarım tatbikat başarılı olmuştur. Adıyaman'da herhangi bir olay olduğunda bununla ilgili biz hazırız. Böyle bir durum olduğunda herhangi bir sıkıntı olmayacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.