Adıyaman

Adıyaman'da köy sakinlerinden taş ocağı protestosu

17:40 03 Ocak 2016
Adıyaman'da köy sakinlerinden taş ocağı protestosu

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde köy sakinleri, yerleşim yerine yakın bir alanda taş ocağı açılmak istenmesini protesto etti.

Gölbaşı'na bağlı Aktoprak köyünün muhtarı Bayram Ayra ve vatandaşlar, taş ocağının bulunduğu alanda toplandı.

Ayra, burada yaptığı konuşmada, Aktoprak'ın küçük bir orman köyü olduğunu belirterek, köy sınırları içerisinde hiçbir ruhsat ve yasal dayanağı olmayan taş ocağının açılmak istendiğini savundu. Bu ocağı köye zarar verdiği için istemediklerini ifade eden Ayra, şunları kaydetti:

"Bu taş ocağı köyümüze kuş uçuşu 500 metre mesafede. Oysa bu tür yerlerin köyden 5 kilometre uzaklıkta olması gerekir. Geçmişte bu ocak çalışıyordu. Buradaki patlatmalar esnasında köyde yaklaşık 5-6 şiddetinde deprem etkisi yaşanıyordu. Bu sarsıntılar nedeniyle evlerin yaklaşık yüzde 90'ında oturulamayacak kadar ağır hasarlar oluştu. Ayrıca bu patlatmalar ve taşın öğütülmesi nedeniyle köyün üzerinde bir toz bulutu oluştu ve sağlığımızı tehdit etmeye başladı."

Gölbaşı Çevre Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yetişgen de şikayet üzerine köye geldiklerini belirterek, köylülerle birlikte mücadele edeceklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.