Adıyaman

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki

13:40 20 Şubat 2016
Adıyaman'da sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki

Adıyaman'da, yüzün üzerinde sivil toplum kuruluşunun temsilcisi terör olaylarına tepki gösterdi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, Demokrasi Parkı'nda bir araya geldi.

Adıyaman İmam Hatip Okulu Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Abubekir Turmaz, grup adına yaptığı açıklamada, küresel terör odakları ve yerli iş birlikçilerinin, Ankara, Diyarbakır, Cizre, Halep, Azez ve Türkmendağı'nda masum halka yönelik gerçekleştirdikleri insanlık dışı saldırıları kınadı.

Milletin, her türlü etnik zenginliğiyle küresel terör odakları ve onların yerli iş birlikçilerine asla boyun eğmeyeceğini vurgulayan Turmaz, ülkeyi ve bütün İslam diyarını terörle yeniden dizayn etmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Acıların yürekleri yaktığını dile getiren Turmaz, şöyle konuştu:

"Masum insanlarımız, çocuklarımız hayatını kaybediyor. Şehirlerimiz bombalanıyor, hastanelerimize, okullarımıza saldırılar düzenleniyor. İhanete uğruyoruz. Ancak şu iyi bilinsin ki ne Haçlı seferleri, ne Moğol saldırıları, ne emperyalist saldırılar, ne de onların sömürgeleştirilmiş yerli iş birlikçileri, binlerce yıllık tarihi yürüyüşümüze son veremeyeceklerdir."

Turmaz, bu toprakların asli unsurları olarak zalimlerin ve zulmün galip gelmesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Yaraların yeniden sarılacağını belirten Turmaz, "Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Sabırla ve merhametle insanlık yürüyüşümüze devam edeceğiz ve siz kaybedeceksiniz. Yerli uşaklarınız kaybedecek ve bu topraklara bahar yeniden gelecek" dedi.

Sivil toplum kuruluşu üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.