Adıyaman

Turizm çalışanlarına teröre karşı eğitim

13:37 28 Mart 2016
Turizm çalışanlarına teröre karşı eğitim

Adıyaman'da turizm sektöründe çalışanlar ile esnafın da aralarında bulunduğu 400 kişiye yönelik teröre karşı eğitim çalışması başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünce hayata geçirilen "Bilgi Güçtür" projesi kapsamında, Adıyaman'da turizm şirketi, otel, restoran, otobüs firması çalışanları ile esnafın da aralarında bulunduğu 400 kişiye verilecek eğitimlerin ilki yapıldı.

Bir restoranda düzenlenen açılışta konuşan TEM Şube Müdürü Murat Düzgün, eğitimlerde, terör ve terörizm, turizmdeki etkileri ile bunun karşısında alınacak önlemlerin anlatılacağını söyledi.

Terör saldırılarının farklı şekillerde yapıldığını belirten Düzgün, terör eylemlerinde farklı yaş, cinsiyet ve düşüncedeki insanların yaşamlarını yitirdiğine dikkati çekti.

Terörün sadece Orta Doğu'da görülmediğine işaret eden Düzgün, başta Avrupa ve Amerika olmak üzere dünyanın her yerinde terör olaylarının meydana geldiğini ifade etti.

Herkesin teröre karşı dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, bulunduğu coğrafi yapı, terör örgütleriyle yapılan etkin mücadele sebebiyle hedef konumdadır. Ülke genelinde terör örgütlerine karşı tek çatı altında birleşilerek, mevcut sorunlar ile olması muhtemel sorunlara karşı birlikte hareket edilmesi lazım. Ülkemizde yaşayan insanların ancak birlikte hareket etmeleri neticesinde başarının gelebileceği gerçeğini bilmemiz gerekiyor."

- "Ekonomiye de zarar veriyor"

Terör örgütlerinin, yaptıkları eylemlerle adlarını duyurmaya çalıştığını anlatan Düzgün, bunun örgütlere yeni elemanlar kazandırdığını söyledi.

Turizm bölgelerindeki terör eylemlerine değinen Düzgün, bunun ülkenin imajı ile ekonomiye de zarar verdiğini dile getirdi. Düzgün, "Terör örgütleriyle etkin mücadele, terör eylemlerine engel olmak, güvenlik kuvvetlerinin çalışmalarının yanında vatandaşlarımızın da yardımlarıyla daha iyi bir noktaya gelecektir." ifadelerini kullandı.

Projeyle, çalışanlara, terör şüphelisi karşısında yapması gerekenler, korkunun bertaraf edilmesi gibi konularda eğitim verilmesi hedefleniyor. Eğitimlere, gruplar halinde devam edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.