Adıyaman

Adıyaman'da Suriyeliler için Arapça vaaz

15:24 01 Nisan 2016
Adıyaman'da Suriyeliler için Arapça vaaz

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Suriyeliler için Arapça vaaz verildi.

İlçede ikamet eden Suriyelilerin cuma namazları için Arapça vaaz talepleri, ilçe müftülüğünce gerçekleştirildi.

Besni İlçe Müftüsü Hanifi Damar, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli mültecilerin Türkçe vaazı anlamadıklarını ve kendileri için Arapça vaaz verilmesi konusunda müftülüğe ricada bulunduklarını söyledi.

İlçede Suriye’den savaş nedeniyle iltica eden Suriyelilerin uzun zamandan beri yaşadığını anımsatan Damar, müftülük olarak, maddi ve manevi ellerinden gelen yardımları yaptıklarını ifade etti.
Suriyelilerin müftülükten bu konuda talepleri olduğunu belirten Damar, şunları kaydetti:

"Müftülük olarak Suriyeli mülteci kardeşlerimizin bu isteklerine bir nebze de olsa cevap verebilmek için bundan sonra önümüzdeki haftalardan itibaren her cuma vaazı nasihatlerimizde Suriyeli mültecilere yönelik Arapça konuşmaları da yapacağız. Hutbelerimizde de başkanlığımızın talimatıyla Arapça kısa bir metne de yer vereceğiz. Böylece Suriyeli din kardeşlerimiz, ki ilçemizde takriben yaklaşık olarak bin Suriyeli mülteci kardeşlerimiz barınmaktadırlar. Onların bu taleplerine istinaden vaazı nasihatlerimizde Cuma günlerinde Arapça metinlere ve konuşmalara kısa da olsa yer vereceğiz. Onlarında bu isteklerini yerine getirmek suretiyle onları da memnun etmeye, razı kılmaya elimizden geldiği kadar çaba göstereceğiz"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.