Adıyaman

Adıyaman Valisi Demirtaş, aday öğretmenlere tecrübelerini anlattı

14:15 17 Nisan 2016
Adıyaman Valisi Demirtaş, aday öğretmenlere tecrübelerini anlattı

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında Adıyaman’da adaylık sürecini geçiren öğretmenler, Vali Mahmut Demirtaş’la bir araya geldi.


Valilik toplantı salonunda aday öğretmenleri kabul eden Demirtaş, aday öğretmenlerle mesleki bilgi ve tecrübelerini paylaşarak, öğretmenlerin merak ettiği konular üzerinde sorularını cevaplandırdı.

Aday öğretmenlere yeni görevlerinde başarılar dileyen Demirtaş, Adıyaman’ın eğitim alanında son yıllarda çok önemli yatırımlara ev sahipliği yaptığını söyledi.

Adıyaman’da eğitim seviyesini daha üst noktalara getirmek ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattıklarını anlatan Demirtaş, "Önemli mesafeler kaydettik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha nezih ortamlarda okuyabilmelerin sağlamak amacıyla son üç buçuk yılda ilimiz genelinde bin 300 yeni derslik, 7 atölye, 2 spor salonu ve 2 bin 402 öğrenci kapasiteli pansiyonlarımızın temelini attık. Bunların büyük bir kısmı tamamlandı, çok az bir kısmının ise inşaatları devam etmektedir." diye konuştu.

Aday öğretmenlere yeni öğretmenevi müjdesini de veren Demirtaş, kentteki öğretmenevinin ihtiyaçları karşılayacak düzeyde olmadığını dile getirdi.

Bunun için yeni çalışmalar yaptıklarını anlatan Demirtaş, "Bu nedenle siz değerli öğretmenlerimizin daha konforlu bir ortamda bir araya gelerek hoşça vakit geçirebilmenizi sağlamak amacıyla ilimiz merkezde beş yıldızlı otel konforunda 220 yataklı bir hizmetiçi eğitim merkezi yapıyoruz. Bu merkez bütün sosyal donatılarıyla aynı zamanda öğretmenevi hizmeti de verecektir. Bu merkezin öğretmenlerimize ve Adıyaman’daki eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoru." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.