Adıyaman

Adıyaman'da "güneş tarlası" açıldı

16:51 09 Ağustos 2016
Adıyaman'da "güneş tarlası" açıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 40 dönüm alan üzerinde kurulan ve yıllık 4 milyon kilovatsaat elektrik üretilmesi planlanan güneş enerjisi santrali açıldı.

Özel bir şirket tarafından yapımı tamamlanan santralin açılışına Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ve Belediye Başkanı Yusuf Özdemir katıldı.

Murat Zadeleroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, idareciler için yatırım açılışı yapmanın en mutlu anların başında geldiğini söyledi.

Bir milletin üretmeden, üretime katılmadan söz sahibi olamayacağını belirten Zadeleroğlu, "Ülkemizin ihracatta son yıllarda gelişme kaydetmesi sevindirici. Fakat istenilen seviyede değiliz. Türkiye'nin nüfusu şu anda 79 milyon ve ihracatı 150 milyar dolar. Avrupa'da bizle aynı nüfusa sahip bir ülkenin ihracatı 1,5 trilyon dolar. Bizim kadar bir ülke bizim 10 katımız bir ihracata sahipse bizim yapacak çok işimiz var demektir." diye konuştu.

Vatanını sevenin çalışması gerektiğini anlatan Zadeleroğlu, "Gölbaşı Organize Sanayi Bölgemiz istenen yerde değil, fakat güzel gelişmeler oluyor. Şu anda Gölbaşı Organize Sanayi Bölgesi'nde iki fabrika inşaat aşamasında. Kısmet olursa aralık ayından sonra 300 işçimiz istihdam edilecek. Bu sevindirici bir gelişme." dedi.

Güneş enerjisi kullanımının ilçeye hareket getireceğini belirten Özdemir, az da olsa ilçenin enerji açığının kapatılmasına katkı sunulmuş olunacağını aktardı. Özdemir, bunun diğer girişimcilere de örnek olmasını diledi.

Konuşmalardan sonra yetkililer, 2 yılda tamamlanan ve yıllık ortalama 4 milyon kilowatt/saat elektrik enerjisi üretmesi planlanan santrali gezdi, şirket yetkililerinden bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.