Adıyaman

Adıyaman'daki "canlı bomba anonsu" iddiaları

20:41 31 Ağustos 2016
Adıyaman'daki "canlı bomba anonsu" iddiaları

Adıyaman Valiliği, kente canlı bomba anonsu yapıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarıyla internet ortamında "Adıyaman’da canlı bomba anonsu" başlığıyla haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, 20 Ağustos tarihinde Gaziantep'teki bir düğün töreni sırasında meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan menfur terör saldırısı sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen talimat doğrultusunda Valilik tarafından bazı tedbirlerin alındığını ve bu tedbirlerin halka duyurulduğu ifade edilerak, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda alınan tedbirler ve yapılan duyurularda hiçbir şekilde ilimizde canlı bomba olduğuna veya bu yönde yorumlanabilecek herhangi bir ibareye yer verilmemiştir. Bu nedenle, Adıyaman Belediye Başkanlığınca halka anons edilen duyuru ile ilgili yayınlanan söz konusu haberlerin tamamı asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın, sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği oluşturan, toplumda korku ve panik yaratmaya çalışan asılsız mesaj, paylaşım, haber ve söylentilere kesinlikle itibar etmemeleri rica olunur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.