Adıyaman

TBMM Başkanvekili Aydın:

00:22 02 Eylül 2016
TBMM Başkanvekili Aydın:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen yeni adli yılı açılış töreninde yargı camiasının yanı sıra ana muhalefetin ve Barolar Birliğinin olmasıyla çok daha güzel bir fotoğraf karesi olabilirdi" dedi.

Aydın ve beraberindekiler, Adıyaman Beşpınar mesire alanında incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından AA muhabirine açıklama yapan Aydın, yeni adli yılın hukuk camiasına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yeni adli yılı açılış töreninin gerçekleştiğini hatırlatan Aydın, adalet ve hukukun herkese gerekli olduğunu dolayısıyla adalet ve hukuk içerisinde tüm sorunların çözülmesi yönünde temennide bulunduğunu söyledi.

Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakalanan ruhun yeni adli yılı açılış töreninde devam etmesini istediklerini belirten Aydın, şunları söyledi:

" Özellikle son darbe hadisesiyle birlikte görmüş olduğumuz ve Yeni Kapı olarak adlandırılan, milletin bir ve beraber olmasıyla, Meclisteki siyasi partilerin de bir araya gelmesiyle birlikte yakalamış olduğumuz olduğumuz o ruhun bugün orada da aynı ruhun devam etmesini istiyorduk. Çünkü Cumhurbaşkanlığı makamı siyasi bir makam değildir. Devletin başıdır, temsil makamıdır ve aynı zamanda millet tarafından seçimle başa getirilmiştir. O makam devletin tüm iş ve işleyişinden de sorumludur."

Şer şebekelerinin Türkiye'nin birlik ve beraberliğini istemediğini vurgulayan Aydın, şu değerlendirmede bulundu:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen yeni adli yılı açılış töreninde yargı camiasının yanı sıra ana muhalefetin ve Barolar Birliğinin olmasıyla çok daha güzel bir fotoğraf karesi olabilirdi. Çünkü Türkiye üzerine çeşitli oyunların oynandığı, şer şebekelerinin iş başında olduğu, içeriden ve dışarıdan türlü türlü oyunların oynandığı bu süreçte birliğimizi, beraberliğimizi her platformda göstermemiz lazım. Yargı bağımsızlığı düşüncelerle olur, makamlarla olmaz. Dolayısıyla o makamda milletin makamı olduğuna göre asıl olan o bağımsızlık düşüncesinin, o adalet duygusunun nerede olursa olsun dile getirilmesidir. Bu vesileyle yeni adli yılın ülkemize ve yargı camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Aydın, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla dünyanın dört bir yanında yaşanan mazlumiyetlerin, mağduriyetlerin son bulması dileğinde bulunarak, "1 Eylül Dünya Barış Günü bir taraftan savaş çığırtkanlığı yaparak sözde barış isteyenlere karşı samimi duygularla, özde barışın talep edilmesi gerektiğini, dünyanın neresinde olursa olsun savaşlara, acılara ve gözyaşlarına son verilmesini, tüm mazlumiyetlerin ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir yıl olmasını temenni ediyorum. Özellikle dünyanın süper güçleri olarak adlandırılan ülkelerin ve uluslararası kuruluşların da dünyadaki tüm mazlumlara, mağdurlara samimi anlamda destek olmasını arzu ediyorum. Yine Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm kuruluşların savaşların son bulması, gözyaşlarının dinmesi noktasında gayret sarf etmelerini temenni ediyorum" sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.