Adıyaman

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

15:58 02 Ekim 2016
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla "Beyaz Sahabe" olarak anılan Safvan Bin Muattal Hazretlerinin türbesini ziyaret etti.

İl Müftüsü Öztürkçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi milattan önceki yıllara dayanan türbe hakkında birçok rivayetin olmasına rağmen Safvan Bin Muattal Nazretlerinin kabrinin Adıyaman’ın Samsat ilçesinde olduğunun birçok din kitabında yer aldığını söyledi.

Türbede incelemelerde bulunan Öztürkçü, "Safvan Bin Muattal ile Hz. Ayşe hazretlerine o dönemlerde iftira atılmış. Allah-u Teala tarafından da Hz. Ayşe ile Safvan Bin Muattal Hazretlerine iftira atıldığı bildirilmiştir." dedi.

Safvan Bin Muattal için temiz anlamına gelen "Beyaz Sahabe" denildiğini anımsatan Öztürkçü, sahabenin 40 yıl Adıyaman'da yaşadığını ve şehit düştüğünü anlatarak, şunları dile getirdi:

"Es Sülemi kabilesindendir Medinelidir. Doğum tarihi kesin olarak bilinmiyor. Şehit olduğu tarih Hicri 19. yıldır Miladi 639 yılına tekabül ediyor. Bir ordu ile buraya gelmiş. Ordu komutanı Osman Bin Ebul As. Onun da kabrinin burada olduğuna dair İslami kaynaklarda kesin bilgi vardır."

Öztürkçü, inanç turizmiyle de ön plana çıkan Adıyaman'da, Safvan Bin Muattal Hazretlerinin türbesinin ziyaretçilerini beklediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.